Siyaset
Giriş Tarihi : 09-04-2019 10:49   Güncelleme : 09-04-2019 10:52

Erdoğan’dan Seçim İptal Mesajı

İstanbul seçimleri yeniden mi yapılacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya gezisi öncesinde İstanbul seçimleriyle ilgili "neredeyse bütünü usulsüz" vurgusu yapıp, 2014'te Yalova ve Ağrı'da seçimlerin yenilendiğini anımsatmasının ardından, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ihtimali gündeme gelmeye başladı.

Erdoğan’dan Seçim İptal Mesajı

Bu yorumları güçlendiren ise Erdoğan'ın 2014'teki seçim iptallerini hatırlatmasının ardından, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un seçimde "organize usulsüzlük" olduğunu belirtip, bunda da "FETÖ parmağı" olabileceğine ilişkin imada bulunması.

Yavuz, gazetecilerin "seçim iptali söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine İstanbul seçimindeki usulsüzlüklerin, Yalova ve Ağrı'nın "yüz katı, bin katı" olduğunu söyledi.

Yavuz'un bunun ardından kullandığı "Bütün yolları sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz" ifadesiyle, seçime açık kapı bıraktığı belirtiliyor.

Yeniden seçim ne zaman olur?

İstanbul'da seçimin iptal edilmesi halinde, hangi tarihte seçimin yapılacağı YSK takvimiyle belirlenmiş durumda.

Kurul'un 29 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanan kararında, iptal edilen seçimlerin 2 Haziran 2019'da tekrarlanacağı hükme bağlandı.

Kaynak: www.iletisim.gov.tr, BBC Türkçe

adminadmin