Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-03-2017 09:58   Güncelleme : 02-03-2017 09:58

Erhan Usta, Bağımlılıkların En Önemli Sebebi Aile İçi Sevgisizlik

​ MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, bugünkü Meclis Genel Kurulu’nda 1-7 Mart Yeşilay Haftasıyla ilgili konuşmasında şunları söyledi, “Maalesef, toplumumuzda aile bağlarında hızlı bir yozlaşma var. Bunun getirdiği bir sıkıntı olarak insan ilişkilerinin bozulması, aile bağlarının zayıflaması sonucu çocuklarımız yanlış alışkanlıklara itiliyorlar. Ülkemizde tütün, alkol, uyuşturucu madde, sentetik madde bağımlılığı çok hızlı bir şekilde artıyor, çok küçük yaşlarda bu bağımlılığın pençesine çocuklarımızın düştüğünü görüyoruz.”

Erhan Usta, Bağımlılıkların En Önemli Sebebi Aile İçi Sevgisizlik

Bağımlılıkların toplumumuzda giderek büyüyen bir sorun olduğuna dikkat çeken Usta, “Bu anlamda, tabii, Yeşilay'ın çalışmaları son derece önemli. Bu bağımlılıkların en önemli nedenlerinden bir tanesi aile ortamında bulunamayan sevgi sorunu. Sevginin boşluğunu çocuklar zehirle doldurmak durumunda kalıyor” dedi.
Tüm bunların toplumda ciddi bir asayiş sorununa da yol açtığını belirten Usta, “Mesela sentetik uyuşturucu kullanan çocukların çıkardığı sorunlar var. Gençliğimiz hızlı bir şekilde tahrip oluyor. Bununla çok daha etkili bir şekilde mücadele edilmesi gerekir. Bu vesileyle Yeşilay Derneğimizin de çeşitli etkinlikleri olduğunu hatırlatmak istedim. Bu etkinliklerin de daha etkili bir şekilde yapılmasının bağımlılıkla mücadelede önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek halkı bu etkinliklere katılmaya teşvik etti.

 

adminadmin