Güncel
Giriş Tarihi : 04-11-2020 08:15   Güncelleme : 04-11-2020 08:15

Erhan Usta "Turizm Bakanı Samsun Sorumuzu Cevaplamadı!"

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi üzerine Samsun’un Turizmi ile ilgili konuştu, sorular sordu.

Erhan Usta

Usta’nın konuşmasından satır başları şöyle:

SAMSUN’A TURİST ÇEKİLEMİYOR

Samsun'un ciddi bir turizm potansiyeli olduğuna işaret eden Usta, “örneğin Vezirköprü'de kanyonumuz var; Lâdik’te kayak merkezimiz var, gölümüz var, Havza kaplıcaları var; Ayvacık'ta saklı cennetimiz var, kuş cennetimiz var ama Samsun’a hiç turist çekilemiyor” dedi.

 

NASIL HAREKETE GEÇİRİLEBİLİR?

Usta, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Samsun turizmiyle alakalı şunları sordu: ‘Samsun’un turizm potansiyelini değerlendirmeyle alakalı Bakanlığınızın herhangi bir planlaması var mıdır? Samsun'un bu turizm potansiyeli nasıl harekete geçirilebilir?

 

AKP SAMSUN MİLLETVEKİLLERİ YİNE YOKTU

Ancak sorularına cevap alamadığını vurgulayan Usta, sorularının yanıtsız kaldığını şu cümlelerle dile getirdi:

‘’Turizm Bakanına Samsun’un turizm potansiyelini harekete geçirmek için ne yapıyorsunuz diye sordum. Başka milletvekilleri illeri için mücadele ederken, AKP Samsun milletvekilleri yine yoktu ve Bakan da Samsun’un sahipsizliğini anlamış olacak ki sorularımızı cevaplamadı’’

Recep YAZGANRecep YAZGAN