Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2015 22:48   Güncelleme : 29-10-2015 22:48

Eskişehir Ülkü Ocaklarından Mehterli Yürüyüş

Eskişehir Ülkü Ocakları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir yürüyüş düzenledi

Eskişehir Ülkü Ocaklarından Mehterli Yürüyüş
Eskişehir Ülkü Ocakları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir yürüyüş düzenledi. Onlarca kişinin katıldığı yürüyüşe mehteran takımı da eşlik etti.
Düzenlenen yürüyüşe Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir milletvekili adayları, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, MHP Eskişehir İl Başkanı Oğuz Sever, Belediye Meclis Üyesi Eyüp Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyetin ilanının 92’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yürüyüş Hamamyolu caddesi üzerindeki Saatli Park’ta başladı. Burada toplanan onlarca kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile tekbirler getirip sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı’nın da eşlik ettiği yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da alkışlar ve mehteran takımının çaldığı marşlara eşlik ederek destekler verdi. Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine yürüyen grup, Eskişehir Ülkü Ocakları bürosu önünde durdu. Burada tekrar bir sloganlar atan grup, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu.
“TÜRK MİLLETİ OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEMİZ LAZIM”
1919 yılından 1923 yılına kadar adım adım büyüyen bağımsız yaşama azminin Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığını belirten Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Şahan, Türk milletinin bir mucizeye imza atarak aynı fikir üzerinde buluştuğunu aktardı. Cumhuriyetin ilanının Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından olduğunu ifade eden Şahan, “Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını milletçe anıyoruz. Türk milleti olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam etmemiz, kardeşçe birbirimizi kucaklamamız, birbirimize kenetlenmemiz lazım. Bu şekilde daha da güçlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kurmamız mümkün olacaktır. Türk milleti bugünlere nasıl geldiğini unutmayacak, milli benliğine sahip çıkmak için var gücüyle çalışmayı sürdürecektir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihte kurulan Türk devletlerinden bir devamı olarak Allah’ın izniyle varlığını sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncülerle büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nın 92’nci yılını kutluyorum” diye konuştu.
Grup, burada yapılan konuşmaların ardından bir süre daha mehter takımına eşlik etikten sonra dağıldı.
adminadmin