Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-04-2020 18:20   Güncelleme : 24-04-2020 18:20

Evimde Kalıyorum Tarım Öğreniyorum

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Evde Kalıyorum Tarım Öğreniyorum Projesini gerçekleştiriyor.

Evimde Kalıyorum Tarım Öğreniyorum

Proje hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM “Dünyada etkisini sürdüren Covid 19 virüsü nedeniyle tarımın, yerli ve milli üretmenin ne kadar  önemli olduğunu herkes gördü.  Bizde bu anlayışla Evde Kalıyorum Tarım Öğreniyorum Projesini hayata geçirerek    ilkokul seviyesindeki   55 öğrencimize  1’er adet çilek fidesi 1’er adet saksı ve toprak vererek onları tarımla buluşturuyoruz. Kovit-19 salgını nedeniyle fide dikimi projeye dahil olan çocuklara telekonferans sistemiyle gösterilecek olup dönem dönem aynı yöntemle bilgilendirmeler yapılacaktır.

Covid 19 virüsü nedeniyle ülkemizde eğitim çalışmaları uzaktan eğitim sistemiyle yürütülmektedir. Bu nedenle sokağa çıkma yasağı olan gençlerimiz de evlerinde kalmakta ve kısıtlı sosyal aktiviteye sahip olmaktadır. Sürecin uzaması ile de can sıkıntısı ve strese dayalı sorunlar baş göstermektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın bu süreci en az etkilenme ile geçirmesi için “Evimde Kalıyorum, Tarım Öğreniyorum” sloganıyla bir proje yürütmekteyiz. Bu proje kapsamında çocuklarımıza çilek fidesi, saksı ve toprağı verilerek ev koşullarında tarım yapmaları sağlanacaktır. Böylece projede görev alan çocuklar tarımla uğraşmanın verdiği pozitif enerji ile hep tarımsal üretim süreci hakkında bilgi sahibi olacaklar hem de evde kalmanın üzerlerinde oluşturduğu olumsuz duygu ve negatif enerjiyi bir nebze olsun atacaklardır.

Projemizin temelinde çocuklar olduğu için bizde projemizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramının olduğu haftada uygulayarak çocuklarımızın da tarım için, geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedik.

Proje, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülmekte olup bu konudaki katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Özel Ezgililer Eğitim Kolejine teşekkür eder, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlarım.” dedi.

adminadmin