Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-03-2018 09:39   Güncelleme : 08-03-2018 09:39

Fatma Bal: Kadın ve çocukları zulümden kurtarmak için uluslararası ayaklanma şart!

Samsun’dan Suriye’ye hareket eden Vicdan Konvoyu ve Vicdan yürüyüşü kapsamında sorumluluk üstlenen Diyanet-Sen kadın Kolları Komisyon Başkanı Fatma Bal, “Bugün savaş altındaki ülkelerde savaşın bedelini kadın ve çocuklar öderken dünya insan haklarından bahsedemez” dedi.

 Fatma Bal: Kadın ve çocukları zulümden kurtarmak için uluslararası ayaklanma şart!

Bal, “İnsanlık duyarlılığını yitirmiş, kadına uygulanan şiddet bütün dünyada başlıca bir sorun haline gelmiştir” diyerek şöyle devam etti;

Çocuklar bu zulümden şiddetli şekilde zarar görürken, küçücük bedenler üzerinden inşa edilecek yeni hayatların, devlet çıkarlarının hiçbir hükmü, hakkaniyet kapısından geçemeyecektir.

Sadece ülkemizde Adliyelerdeki 4 tecavüz davasından birinin çocuklarla ilgili olduğu, görülmektedir

Adalet Bakanlığı 2014 verilerine göre, her ay Adli Tıp Kurumu’na 650 çocuk cinsel istismarı vakasının gönderildiği, tespit edilmiştir

Buna çerçeve gerçekleşmiş vakalardan yüzde 50’sinde, zihinsel engelli çocuğa istismarda bulunan kişiye mahkemenin indirim uyguladığı, görülmektedir

iyi hal ve saygın tutum indirimlerinin devam ettiği, açılan toplam dava sayısının 40 bin 266, karar çıkan dava sayısının 24 bin 825 ve mahkûmiyet kararının 13 bin 968 olduğu gerçeği, savaşsın olmadığı bir ülkede dahi, savaş enkazları olduğunu göstermektedir.

Suriye’de savaşın gölgesinde yaşananlara da değinen Diyanet-Sen Kadın Kolları Başkanı Fatma Bal şöyle devam etti

Sadece bilinen 15 bin çocuğun öldüğünü 13 bin 581 kadının Suriye hapishanelerinde işkence ve tecavüze maruz kaldığını dile getirmektedir.

Şu an 417’si kız çocuğu olmak üzere tespit edilebilen 6 bin 736 kadın halen bu vahşeti yaşıyor, Suriye rejiminin zindanlarında ölmeyi bekliyor.

Bu ölümler Vicdanların ölmesidir, bu işkenceler dünyaya yapılan insanlığa yapılan işkencelerdir. Bu tecavüzler bütün masumiyetlere uzanan kirli ve karanlık ellerin arsız maharetleridir.

Bu acıların gölgesinde üç maymunu yaşamak ise dünyanın gerçek yüzünü tekrar göstermeye yetmiştir.

adminadmin