Güncel
Giriş Tarihi : 06-10-2014 16:00   Güncelleme : 06-10-2014 16:00

Fatsa'da siyanürle altın madeni çıkarılması protesto edildi

ORDU (AA) - Fatsa'nın Bahçeler Mahallesi'nde özel bir firmanın siyanürle altın madeni çıkarttığını öne süren çevre derneği üyeleri, hükümet konağı önünde eylem yaptıFatsa Derelerin Kardeşliği Platformu, Demirci Köyü Doğa Koruma Derneği, Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu ile Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneğinin düzenlediği eylem, Yunus Emre Köprüsü'nden yürüyüşle başladı

Fatsa'da siyanürle altın madeni çıkarılması protesto edildi

ORDU (AA) - Fatsa'nın Bahçeler Mahallesi'nde özel bir firmanın siyanürle altın madeni çıkarttığını öne süren çevre derneği üyeleri, hükümet konağı önünde eylem yaptı

Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu, Demirci Köyü Doğa Koruma Derneği, Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu ile Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneğinin düzenlediği eylem, Yunus Emre Köprüsü'nden yürüyüşle başladı.

Fatsa Hükümet Konağı önünde toplanan grup üyeleri, "Fatsa-Ünye halkı siyanüre direniyor", "Tarlamdan mısır, bahçemden fındık yiyebilmek için siyanüre hayır",  "Doğayı hor gören geleceği zor görür" gibi pankartlar açtı.

Eyleme Sinop, Samsun, Giresun, Rize ve Trabzon illerinden gelen vatandaşlar ve bisiklet grupları da destek verdi.

Grup adına konuşan Gülizar Şendur, siyanürle altın çıkarılmasına sonuna kadar karşı olduklarını söyledi.

Şendur, şunları kaydetti:

"Bölgemizin yok olmaması için yıllardır HES’lere karşı vermiş olduğumuz mücadelede bizleri yalnız bırakmayan dostlarımız bugün yine aramızda. Bugün doğayı ve yaşamı zehirleyen siyanürle altın aranmasına tepki göstermek için buradayız. Bizler biliyoruz ki siyanür öldürür. O yüzden bizler bir oldukça kimse ağaçlarımızı ve doğamızı yok edemez. Yakın bir tarihte yaşadığımız Çernobil faciasından ders çıkarmak gerekirken bizler doğamızı zehirliyoruz. Bizler iklimi değil sistemi değiştirmek için yola çıktık. Bu yolda bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum."

Daha sonra kürsüye çıkarak söz alan vatandaşlar, siyanürle altın çıkarılmasını istemediklerini belirtti. Eylem, sanatçı Mehmet Gümüş’ün seslendirdiği türküler ile olaysız bir şekilde son buldu.

adminadmin