Genel
Giriş Tarihi : 06-12-2018 08:30   Güncelleme : 06-12-2018 08:30

FETÖ’nün MASON İmamı Emekli Büyükelçi Aydın Sefa Akay’ın Hür ve kabul edilmiş Masonlar Derneği üyeliği devam ediyor mu!

FETÖ’nün MASON İmamı Emekli Büyükelçi Aydın Sefa Akay’ın Hür ve kabul edilmiş Masonlar Derneği üyeliği devam ediyor mu!

Kamuoyunda “FETÖ’nün Mason İmamı” olarak tanınan BM ceza mahkemeleri yargıcı Aydın Sefa Akay Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğinin en kıdemli üyelerinden.

Akay’ın 2016 yılının Ekim ayında Bylock operasyonuyla tutuklanmasının ardından büyük bir sarsıntı geçiren dernek, tutuklama karşısında ne yapacağını şaşırmıştı.

Aydın Sefa Akay‘ın terör suçuyla yargılanmasından dolayı derhal dernek üyeliğinden çıkarılmasını gerektirdiği halde, kimsenin böyle bir karara yanaşmıyor olması nedeniyle derhal kişiye özel bir çare bulunarak Akay’ın dernek üyeliğinin devam ettirilmesini sağlayacak orta yol bulunmuştu.

Buna göre; Dernek yönetim kurulu toplantısı sonucunda “Aydın Sefa Akay’ın dernek merkez ve şubelerine girmesinin yasaklanmasının genel başkana tavsiye edilmesi” kararı alındı.

Dönemin Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Genel Başkanı olan Büyük Üstat Ömer Köker’in bu kararı uygulamaya koyup koymadığı kesinlik kazanmazken, zaten tutuklu olarak yargılanan Aydın Sefa Akay’ın “dernek merkez ve şubelerine giriş yasağı konulmasının tavsiye edilmesi” dernek iç hukukunun geldiği trajikomik seviyeyi göstermektedir.

Geçen yıl Fetö ’den 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan “Mason İmamı” sıfatıyla tanınan Aydın Sefa Akay’ın halen dernek üyeliğinden çıkarılmadığı iddia edilirken, hakkında dernek merkez ve şubelerine girmesini yasaklayan tavsiye kararının uygulanıp uygulanmadığı henüz bilinmiyor.  

adminadmin