Fikir
Giriş Tarihi : 06-07-2017 09:47   Güncelleme : 06-07-2017 09:47

Fetullah Gülen’in peşine takılıp, İftiracı Teröristlerden Olmayın

Yapmayın kardeşlerim; iftiracı olmayın, milyonlarca suçsuz insanın hakkına girmeyin. Pensilvanya’dan ihanet kazanı kaynatan Fetullah Gülen’in ağzına bakıp, Suriyeliler hakkında söylenen yalanları yaymayın.

Fetullah Gülen’in peşine takılıp, İftiracı Teröristlerden Olmayın

Pensilvanya’da oturan esfele safilin, Türkiye’de kaos olsun diye, çıldırmış gibi her koldan saldırıyor. İnfial çıkarmaya çalışıyor, kargaşa olsun istiyor, düşmanlık ettiği Türkiye’de kan dökülsün istiyor. Bu yol, çok tehlikeli bir yol. Öyle birkaç kişi de değil, milyonlarca insanın hakkına giriyorlar. Ve o kadar insandan helâllik almanın da bir yolu yok. Bu yolun sonu felaket. Bu iftiracıların peşine takılıp, onların zehirli yalanlarını tekrar edip hem ülkenizi hem de kendi ahiretinizi yakmayın.

Kılıçdaroğlu’nu yola çıkradı peşine teröristleri takıyor. Geçtiğimiz hafta 29 Haziran tarihinde bu köşeden Kılıçdaroğlu’nun yürüşüne saldırı olma ihtimalini yazmıştık. “PKK, DAEŞ, manipülasyona müsait olan zihinsel problemli bir genç ya da FETÖ eskisi bir asker/polis kullanarak saldırılar düzenleyecekler; istismar edecekleri bir mağduriyet meydana getirmeyi planlıyorlar” demiştik. Dün Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı hazırlığında olan teröristler yakalandı. Şu işe bakın ki arabalarından AK Parti bayrakları çıktı. Yakalanmış olmaları “tehlike geçti” değil bilakis “tehlike daha da arttı” anlamına geliyor. FETÖ, yola çıkardığı Kılıçdaroğlu’nun peşini bırakmayacak.

Bir yandan da Suriyeli muhacirler üzerinden infial planlıyorlar. Ellerinden gelen tek şey, tabi oldukları şeytan gibi, sadece yalan söyleyip kafa karıştırmak. İnanmayın bu yalanlara, yaymayın bu yalanları. Teröre Pensilvanyan’daki sinsi şeytana hizmet etmeyin.

“Suriyelilere Ak Kart dağıtıldı indirimli alışveriş yapıyorlar”

Yalan. İftira.

Muhacirlere kart dağıtan iki kurum var: Biri Kızılay diğeri Afad. Bu kartlar kamp içinde dağıtılan temel ihtiyaçlar için kullanılıyor. Bu sayede kart sahiplerinin hangi yardımı, ne kadar aldığı takip edilebiliyor.

“Konya Belediyesi Suriyelere maaş bağladı”

Yalan. İftira.

Konya Belediyesi, hiç kimseye maaş bağlamadı. Konya Belediyesi’nin en az 75, en fazla 150 liralık gıda yardımı alınan bir sosyal hizmet programı var. Konya’da ihtiyaç sahibi olan herkese dağıtılan bu yardım, ihtiyaç sahibi Suriyelilere de dağıtıldı.

“Suriyelilerin tüp bebek masraflarını SGK karşılıyor”

Yalan. İftira.

Bu yalanı söyleyen müfterilerin bilmediği şey, Suriyelilerin sağlığı ile SGK ilgilenmiyor. Suriyelilerin sağlık işleri AFAD üzerinden yürütülüyor. SGK hiçbir Suriyelinin tedavisiyle ilgilenmiyor. Ayrıca, muhacirlere sağlık desteği acil durumlar ve hayati hastalıklar için geçerli. Tüp bebek, diş, protez, gibi durumlarda şu ana kadar hiçbir Suriyeliye destek olunmadı.

“Suriyeliler üniversiteye sınavsız giriyor”

Yalan. İftira.

Yabancı uyruklu öğrenciler hangi kanuna tabiyse, Suriyeli öğrenciler de o kanuna tabi. Örneğin bir İngiliz genci Türkiye’de üniversite okumak için hangi kurallara uyuyorsa, Suriyeli gençler de aynı kurallara uyuyor. Diğer yabancı öğrenciler hangi sınavlara giriyorsa, Suriyeliler de aynı sınava giriyor. Türkiye’de sınavsız üniversite okuyan tek bir Suriyeli bile yok.

“Suriyeler PTT’de maaş kuyruğuna girdi”

Yalan. İftira.

Birleşmiş Milletler Türkiye’de 250 bin Suriyeliye yardım gönderdi. BM, bu tek seferlik yardımı, PTT kart üzerinden dağıttı. Suriyeliler, 60 lira ile 90 lira arasında değişen paraları, PTT üzerinden aldılar.

“Suriyeliler vatandaşlık için kuyruğa girdi”

Gaziantep’te ilçe nüfus müdürlüğü önünde sıraya giren Suriyeliler, vatandaşlık almıyorlar. Orada olmalarının sebebi, adres bildirim mecburiyeti. AFAD, Kızılay gibi kurumların yardımlarından faydalanmak için ve güvenlik prosedürü gereği, Türkiye’de olan ve kamplarda yaşamayan Suriyeliler adres bildirmek zorunda.

Bunun gibi onlarca yalanı sosyal medya üzerinden yayan FETÖ militanlarının iftiralarına alet olmayın. Maksatları infial çıkartmak, buna müsaade etmeyin. Bu, kul hakkıdır. Milyonlarca insana iftiradır. Kısa vadede ülkemiz için, uzun vadede ahiret için ateş demektir. Fetullah Gülen’in peşine takılıp iftiracı teröristlerden olmayın.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin