Güncel
Giriş Tarihi : 29-07-2020 13:34   Güncelleme : 29-07-2020 13:34

Fındıktan Hem Üreticimiz, Hem de Türkiye Kazançlı Çıkacaktır!

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "TBMM Fındık Çalışma Grubu olarak açıklanan fiyat ve destekler için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fındık üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Fındıktan Hem Üreticimiz, Hem de Türkiye Kazançlı Çıkacaktır!

Fındık Bölgesi Milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. T.B.M.M Fındık Çalışma Grubu'nda yer alan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Fındık üretilen Samsun, Giresun, Trabzon, Ordu, Düzce, Zonguldak, Bolu, Sakarya ve Kocaeli illerinin milletvekilleri olarak yapılan ortak basın açıklamasında şu sözlere yer verildiğini söyledi: "Fındık üreticilerimizin sorunlarını ve çözüm yollarını tespit edip ilgili ve yetkili kurumlara ulaştırmak amacıyla TBMM bünyesinde oluşturduğumuz TBMM Fındık Çalışma Grubu adına huzurlarınızdayız.

Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dün, 2020 yılı fındık müdahale alım fiyatlarını açıkladı.

Fiyatlar, 50 randıman Giresun kalite kabuklu fındık için 22.5 lira,

50 randıman Levant kalite kabuklu fındık için ise 22 lira olarak belirlendi.

Bu fiyatlara mazot, gübre, tarım sigortası, organik tarım ve alan bazlı destekler de ilave edildiğinde kilogram fiyatları 25 TL ile 25,5 TL’ye ulaşmaktadır.

TBMM Fındık Çalışma Grubu olarak açıklanan fiyat ve destekler için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanımız.

Teşekkürler Sayın Tarım ve Orman Bakanımız.

Değerli Basın Mensupları!

Hükümetimiz her yıl olduğu gibi bu sene de beklentileri karşılamış, gereğini yapmıştır.

Fındık üreticilerimiz, açıklanan fiyattan çok memnundur ve adeta çifte bayram sevincini yaşamaktadır.

Şimdi sıra üreticimizdedir.

Üreticimiz de; Fındığı erkenden, yani tam olarak olgunlaşmadan toplamayarak, İyi kurutarak, Mecbur kalmadıkça emanete vermeyerek fındığına sahip çıkmalı, ve açıklanan fiyatların üzerinde bir fiyatla ürününü değerlendirmelidir.

Böylece fındıktan hem üreticimiz, hem de Türkiye kazançlı çıkacaktır.

Bir kere daha; Fındık üretilen illerin milletvekilleri olarak üreticilerimize her zaman destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve Fındık Çalışma Grubu’nu oluşturan kıymetli milletvekili arkadaşlarıma ve sahada alım sürecini yürüten ve yürütecek olan TMO çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fındık üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Açıklanan fındık fiyatlarının ülkemize, üreticilerimize, fındık sanayicilerimize ve ihracatçılarımıza hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyor, Hepinizi saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN