Genel
Giriş Tarihi : 10-10-2018 08:45   Güncelleme : 10-10-2018 08:53

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Büyük Profokasyon!

​Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan’ın tıp fakültesindeki bütün birimlere “Malzeme eksikliği nedeniyle hayati olmayan ameliyatları yapmayın” talimatının arkasında büyük bir provokasyon olduğu iddia edildi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Büyük Profokasyon!

Ekonomik kriz bahane edilerek Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan’ın, hastanenin tüm birimlerine gönderdiği yazıda “Malzeme eksikliği nedeniyle hayati olmayan ameliyatları yapmayın” talimatı verilmesindeki hedefin tedbirsizlik ve önlem alınmamasının yükümlülüğünün hükümete çıkartılması olarak değerlendiriliyor.

Bilindiği gibi daha önce de Gazi Üniversitesi’ne bağlı Alkol ve Madde Tedavi Merkezi AMATEM de kar getirmediği gerekçesiyle kapatılmıştı.

Benzer sebeplerden dolayı ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı sağlık uygulama ve araştırma merkezi birimleri ile rektörlüklere bağlı enstitüler, ilaç ve tıbbi malzemelerine ilişkin borçları Maliye Bakanlığından aktarılacak kaynakla ödenmesine karar verilmesine rağmen böyle bir genelgenin yayınlanmasının provokasyon olabilme ihtimali üzerinde duruluyor.

FETÖ PROVAKASYONU MU?

Bir rektör yardımcısının tıp fakültesinden profesörün olduğu Gazi Üniversitesi’nde, böyle bir yazının yazılmasının ve böyle bir kararın rektörün bilgisi dışında alınmasının imkânsız olduğu belirtiliyor.

Gazi Üniversitesi Tıp fakültesi kaynaklarımız Rektörün gerekli önlemleri almayarak topu hükümete attığı ve asıl hedefin hastaneyi zararda göstererek Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini Şehir Hastanelerine devredilerek Gazi Tıp Fakültesinin özelleştirilmesi için uygun zemin hazırlamak olduğunu belirtiyor.

Rektörün Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesindeki ekonomik krizden SGK’yı sorumlu tutması ve hastaneye ödenek ayırmamasının altında da bu sebebin olduğu dile getiriliyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekiminin bu yazısı ile vatandaş ile devleti karşı karşıya getirmek olduğu da diğer bir sebep olarak gösterilirken bilindiği gibi, Gazi Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcısının FETÖ iltisaklısı olmasının ise Gazi’de hala FETÖ’nün operasyon çekebilme gücünün olabilme ihtimalini kuvvetlendirdiği belirtiliyor.

Gazi Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber'in, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla yargılanması ve şimdiki Rektör Prof. Dr. İbrahim Uslan’ın da Büyükberber’in yardımcısı olması Gazi’de hala kripto FETÖ’cülerin olabilme ihtimalini kuvvetlendiriyor.

İbrahim Uslan hakkında yapılan şikayet dosyası ise YÖK ve MEB'de bekletiliyor. 

adminadmin