Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-02-2023 14:01   Güncelleme : 06-02-2023 14:01

Geldiğin Yeri Unutursan…

İnsanoğlu doğumundan itibaren sürekli gelişme ile bir tekâmüle ulaşmaktadır. İnancımızda bile , “İki günü denk olan, ziyandadır!” ışığında kendimizi tazelememiz kaçınılmazdır. Bu aynı zamanda önemli uyarı ve ikazdır.

Geldiğin Yeri Unutursan…

Yüce Allah’ın sunmuş olduğu akıl nimeti sayesinde kendini eşrefi mahlûkata ulaştırması esas olmalıdır. Bunu yaparken de çerçevenin dışına çıkmadan makul sınırlar dâhilinde bunu gerçekleştirmek durumundadır.

Geçmişten bugüne aldığımız yol ve geçtiğimiz güzergâhlar akılda tutulmalıdır. Nereden nereye geldiğin unutulursa bu durum hem vefasızlıktır hem de kibir olarak insanı aşağı çekeceği için hatırdan çıkarılmaması gerekmektedir. Erişilmesi ve ulaşılması imkânsız gibi görülen hedefler bir bir elde edilirken bunu; çalışma, azim ve kararlılığın yanında nasip çerçevesinde değerlendirmek gerekmektedir. Rızkı veren Allah olduğuna göre bunu unutmadan bunun yanına da mücadeleyi ortaya koymak kaçınılmazdır. Emeksiz yemek olmayacağı için bunu elde etmek için mubah olan çerçevenin dışına çıkmadan bunu gerçekleştirmek daha anlamlı olacaktır. Aksi takdirde haydan gelen, huya gider ki ne olduğunu bile anlayamazsınız.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN