Genel
Giriş Tarihi : 29-12-2017 12:41   Güncelleme : 29-12-2017 12:41

Gençlik ve Spor Bakanı Bak Rize’de konuştu

​GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda katıldı. Şampiyonayı izleyen Bakan Bak yaptığı konuşmasında, “Bu millet nasıl 15 Temmuz'da meydanlara çıkarak darbecilere dur dediyse dünyaya da güreşle sporla aldığı altın madalyalarla gücünü gösterecek. Bu millete kimse diz çöktüremez, bu millete kimse boyun eğdiremez” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak Rize’de konuştu

Rize’de 27-30 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası, sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oluyor. Rize Yeni Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonun 2’inci gününde 55 kiloda Kayseri Şekerspor'dan Ekrem Öztürk, 67 kiloda Ankara ASKİ'den Enes Başar ve 82 kiloda da aynı kulüpten Emrah Kuş birinciliği elde etti. Memleketi Rize’de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, Rize Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılış seremonisine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,  “Bu millet nasıl 15 Temmuz'da meydanlara çıkarak darbecilere dur dediyse dünyaya da güreşle sporla aldığı altın madalyalarla gücünü gösterecek. Bu millete kimse diz çöktüremez, bu millete kimse boyun eğdiremez” dedi.

‘GÜREŞ, TÜRK MİLLETİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Güreşe yabancı olmadığını, 2007 ve 2011 yılları arasında Güreş Federasyonu Başkanlığı yaptığını da kaydeden Bakan Bak, şunları söyledi:

“Türkiye güreşte önemli bir yere sahip. Daha önceki yıllarda Rize'den dört sporcu olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı. Nice şampiyonluklar, güzel şeyler gördük. Bayrağımızı göndere çektirdik. Kasımpaşa'da yetiştik. Kasımpaşa'da güreş ayrı bir ekol. Erokspor Kulübünü kurduktan sonra ot minderden şampiyonluklar çıkardık. Türk sporuna ve güreşe hizmet etmeye devam ediyoruz. Güreş, Türk milleti için çok önemli. Olimpiyatlarda aldığımız madalyaların büyük bir çoğunluğunu güreşten aldık. Yine güreş, 2016 Rio olimpiyatlarında üzerine düşen görevi yaptı, beş tane madalya aldı. Alınan 8 madalyanın beşini güreş aldı. Şimdi biz güreşten daha çok şey bekliyoruz"

‘YENİ ŞAMPİYONLAR İSTİYORUZ’

Spor Bakanlığı olarak güreşe destek verdiklerini ve daha fazla destek vereceklerini vurgulayan Bak, şöyle dedi:

"İnşallah 2020 Tokyo olimpiyatlarında yeni şampiyonlar istiyoruz. Altın madalyalar istiyor, bunu bekliyoruz. Genç güreşçilerimize söylüyorum, bize Avrupa dünya şampiyonları lazım. Türk bayrağını göndere çektirecek şampiyonlar lazım. Bu millet bunu hak ediyor. Bu millet nasıl 15 Temmuz'da meydanlara çıkarak darbecilere dur dediyse dünyaya da güreşle sporla aldığı altın madalyalarla gücünü gösterecek. Bu millete kimse diz çöktüremez, bu millete kimse boyun eğdiremez. İşte Türk güreşçileri bunu tüm dünyaya anlatmışlardı."

Bakan Bak, konuşmaların ardından şampiyonayı antrenör koltuğundan bir süre izleyerek sporcular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

adminadmin