Spor
Giriş Tarihi : 01-04-2021 08:22   Güncelleme : 01-04-2021 08:22

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Milli Sporculara Yüzde Yüz Burs İmkânı Sağladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) ve birçok özel okul arasında "Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Milli Sporculara Yüzde Yüz Burs İmkânı Sağladı

Daha önceki tarihlerde 52 vakıf üniversitesi ile yapılan protokolün kapsamı genişletilerek ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde hizmet veren özel okullarda da uygulanmaya başlanacaktır.

İlimizde 24 özel okulun katıldığı protokol çerçevesinde 50 den fazla milli sporcu için %100 burslu kontenjan açılmış bulunmaktadır.

Protokol ile ilgili gerekli hazırlık ve planlamaları yapmak üzere İl Müdürümüz İsmail Hakkı KASAPOĞLU’nun başkanlığında kurulan ‘DEĞERLENDİRME KOMİSYONU’ ilk toplantısını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet KARAMAN, Okul Sporları Şube Müdürü İbrahim IRMAK, Spor Şube Müdürü Murat ALTUN, Sportif Eğitim Uzmanı Vural BÖLÜKBAŞ ve Spor Eğitim Uzmanı Harun KÖSE katıldı.

 

Protokole göre;

a)Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında

b)Avrupa Gençlik Olimpik Festival’inde ( EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında

c)Federasyon, Analig ve Okul Sporları Türkiye Şampiyonlarında derece alan sporcuların başvurularının değerlendirilerek, derecelerine göre kontenjanlara yerleştirileceği imza altına alınmıştır.

Protokol şartlarını sağlayan sporcuların ilgili müsabakalar ile alakalı derece tescil çalışmaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yapacakları başvuru ile belgelendirilecektir.

İlimizde protokole katılan özel okul ve protokol çerçevesinde ayrılan kontenjanlar aşağıda sunulmuştur.

Protokol ile ilgili gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra, protokolde yer alan bütün elemanların katılacağı bir tanıtım toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır.

 

Protokol ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanımız KASAPOĞLU;

"Bugünkü protokolümüz, altyapıyı güçlendirme adına gençlerimizin sporu benimsemesi sporla yoluna devam etmesi ve bu anlamda da hem ortaokul döneminde hem lise döneminde kariyerlerini bırakmamaları, onca emeği bir kenara bırakmama anlamında son derece kritik bir çalışma. Yeteneklerin heba olmaması anlamında son derece önemli bir çalışma. Fırsat eşitliği açısından da çok anlamlı bir çalışma. İnanıyorum ki bu kontenjanlar inşallah bu imza ile daha farklı noktalara taşınacak. Ben tüm özel okulları bu anlamda bu çabaya destek olmaya çağırıyorum. Bu çalışmada her birinin bir tuğlası olması adına katkı vermeye çağırıyorum. Bir öğrenci dahi olsa bu anlamlı tabloda yer almaya davet ediyorum. Kolaylaştıran bir zihniyetiz, AK Parti hükümetleri olarak kolaylaştıran, kolaylaştırma politikalarını pratik bir şekilde hayata geçiren çalışma anlayışımız var. Okulların eğitim programları olsun, sporcuların antrenman saatleri olsun kamp ve müsabaka zamanları olsun pek çok yenilikçi bir uygulamayı da içeren bir protokolü bugün hayata geçiriyoruz."

 

Bakan Kasapoğlu, "Milli sporcu artık tam burslu" şeklinde sloganları olduğunu hatırlatarak, "Bugün şunu mutlulukla ifade ediyorum, milli sporcu artık ortaöğretimde de lisede de tam burslu. Sporcularımız için milletimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN