Güncel
Giriş Tarihi : 20-04-2015 16:30   Güncelleme : 20-04-2015 16:30

Genel seçime doğru

BAYBURT (AA) - AK Parti Bayburt milletvekili adayı Naci Ağbal, "7 Haziran seçimleri sonucunda ortaya çıkacak güçlü siyasi iktidar, güçlü tek parti, AK Parti iktidarı sayesinde hem ekonomik büyümemiz, hem kalkınma perspektifimiz hem de vatandaşlarımızın gelirini ve refahını artırma ortamı artarak devam edecek" dedi

Genel seçime doğru

BAYBURT (AA) - AK Parti Bayburt milletvekili adayı Naci Ağbal, "7 Haziran seçimleri sonucunda ortaya çıkacak güçlü siyasi iktidar, güçlü tek parti, AK Parti iktidarı sayesinde hem ekonomik büyümemiz, hem kalkınma perspektifimiz hem de vatandaşlarımızın gelirini ve refahını artırma ortamı artarak devam edecek" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden Ağbal, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesindeki ekonomik vaatlerlerin, kamuya çok ciddi yükler getiren bir paket olduğunu söyledi.

Açıklanan paketin kamuya getireceği maliyete değinen Ağbal, "Varsayımlara göre değişmekle beraber 100 milyar ile 150 milyar lira arasında kamuya ilave yük geliyor. 100 ve 150 milyar lira ne demek? Bunu bir rakam olarak görmekten öte ne anlam taşıdığını da bilmek gerekir. Bizim 2015 yılı merkezi yönetim bütçe giderleri 472 milyar lira. Neredeyse bunun üçte biri kadar, 472 milyarın üzerine 150 milyar lira daha, minimum 100 milyar lira daha bir harcama koyacağız" diye konuştu.

Ağbal, 2015 genel yönetim bütçe açığının 8,9 milyar lira olduğunu belirterek, "Bütün devletin kamu kurumlarını topladığımızda fonlar dahil net 8,9 milyar lira bir açıkla kapatacağız yılı. 100 milyar lira minimum gelen bu parayı eklediğimizde ne olacak bütçe açığı? Yaklaşık 110 milyar liraya gelecek. Bu ne demektir? Bütçe açığını 10 kat arttıracağız demektir. Türkiye Cumhuriyetinin bütçe açığını 10 kat artırmanın ne manaya geldiğini en başta sokaktaki vatandaş geçmişteki deneyimlerden biliyor" ifadesini kullandı.

Ağbal, CHP tarafından açıklanan paketteki düzenlemeleri iki perdeli bir oyun gibi gördüğünü kaydederek, şunları söyledi:

"Birinci perdede emekliye, işçiye, çeşitli sosyal kesimlere birtakım ödemelerin yapılacağı söyleniyor ve sanki bunlar hiçbir kaynak gereksinimi olmaksızın yapılacak gibi de anlatılıyor. Halbuki böyle olmayacak.  Birinci perdede belki vatandaşa bu ödemeler yapılacak ama ardından bu vatandaşa nasıl dönecek? Enflasyon, bütçe açıkları olarak dönecek. Yani 1990'lı yıllarda Türkiye'de oynanan oyun tekrar edecek. Hatırlarsanız 1990'lı yıllarda da vatandaşa birtakım şeyler vadedildi. Onlar yapıldıktan sonra bir gördük ki enflasyon yüzde 70'leri, 80'leri buldu. Bugün Allah'a şükürler olsun enflasyon oranı 7,61, bütçe açığı yüzde 1'in altında." 8.9 milyar lira diyorum. Şu anda Avrupa'da hiç kimse bu bütçe açığını hayal dahi edemiyor."

Oyunun ikinci perdesinde yaşanacaklara değinen Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bize enflasyon olarak dönecek. Enflasyon en adaletsiz vergidir. Bir taraftan vatandaşı kandırmak suretiyle cebindeki parayı çalmaktır. Dolayısıyla yapılan bu düzenlemelerin mantığı çok basittir. Bu düzenlemelerden sonra enflasyon üretilecek ve enflasyon üretildikten sonra da vatandaşa kaşıkla verilen kepçe ile dönecek. Peki, nereye dönecek? Söylendiği gibi devlete dönmeyecek bu para. Kime dönecek? Enflasyon artışına bağlı olarak faizler artacak, faizler yükselecek. Bugün 8'ler seviyesinde olan faiz belki de iki katına çıkacak. Bu para, bugün vatandaşa dağıtılan para 6 ay sonra bu sefer başkalarının cebine girecek. Dolayısıyla Türk milleti sağduyuludur, bu tür oyunlara asla gelmez ve 90'lı yıllardaki tecrübede bize bunu göstermiştir. Yani bir senaryodan bahsetmiyoruz, yaşanmış bir gerçeklikten bahsediyoruz."

Ağbal, bu iki perdeli oyunun hiçbir şekilde vatandaş nezdinde karşılık bulacağına inanmadığına vurgu yaparak, bu konuda tüm vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

-AK Parti'nin seçim beyannamesi

Ağbal, AK Parti'nin açıkladığı seçim beyannamesinin ayakları yere basan, vatandaşların gelecek dönemde de ekonomik anlamda refahını arttıracak politikalarla dolu olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun karşısında CHP'nin sadece geleceğe dönük boş kağıda yazılmış taahhüdüyle karşı karşıyayız. Halbuki AK Parti son 12 yıldır gelir dağılımını düzeltmiş, yoksulluğu azaltmış, Türkiye'nin her bir tarafında sağlıkta, eğitimde, altyapıda ciddi yatırımlar yapmış, içeride de, dışarıda da Türkiye'nin, Türkiye vatandaşlarının başını dik tutmuş, bir noktaya getirmiş. Bunların kıymetini de bizim vatandaşımız çok iyi biliyor. Ben inanıyorum ki 7 Haziran seçimlerinin sonucunda da bu temelsiz, hesap kitap bilmeyen ve daha önce de aslında temcit pilavı gibi önümüze tekrar tekrar ısıtılıp konan bu tabansız 'mirasyedi' politikalarına da prim vermeyecek. 7 Haziran seçimleri sonucunda ortaya çıkacak güçlü siyasi iktidar, güçlü tek parti, AK Parti iktidarı sayesinde hem ekonomik büyümemiz, hem kalkınma perspektifimiz hem de vatandaşlarımızın gelirini ve refahını artırma ortamı artarak devam edecek. İnşallah ben buna yürekten inanıyorum, ama bizim bu politikalara bu söylemlere hiçbir şekilde prim vermememiz lazım."

adminadmin