Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-10-2022 12:59   Güncelleme : 25-10-2022 13:02

Gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’dur!

Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt Akasyamhaber Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan’ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’dur!

Gelecek Parti’nin sosyal, siyasi ve ekonomik görüşleri hakkında fikir alışverişinde bulunan Yeşilyurt, Altılı Masa hakkında, "Önemli olan, Türkiye'de bu altı partinin bir şekilde parlamenter sisteme geçecek çoğunluğa sahip olduğu bir Meclis tablosu çıkarabilmektir. " dedi.

Her siyasi partinin genel başkanı en doğal olarak partisinin Cumhurbaşkanı adayı olduğuna vurgu yapan Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, şöyle devam etti;

“Altılı Masanın fikir babası ve kurucusu genel başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu’dur.

Genel Başkanımız sürekli adaydan daha çok mekanizmanın nasıl işleyeceği hususuna dikkat çekmektedir. Önemli olan, en fazla milletvekilini Meclise sokabilmek için bütün muhalefet liderlerinin, parti liderlerinin, kurmaylarının ortak bir akılla hareket etmesidir. Gelecek Partisi sürekli ilkeler üzerinden siyaset yapılmasına özen göstermektedir.

Türkiye'nin bu seçim yasasının, acayip, ucube yasanın da doğurabileceği komplikasyonları bildiğimiz için tabii ki altı partiyle bu konuları hep konuşacağız. Önemli olan, Türkiye'de bu altı partinin bir şekilde parlamenter sisteme geçecek çoğunluğa sahip olduğu bir Meclis tablosu çıkarabilmektir. Bu hangi formülle çıkarılacaksa partimimiz ve sayın genel başkanımız buna hazırdır.

YILBAŞINDAN ÖNCE ADAY AÇIKLANMAZ

Bizim görüşümüze göre yılbaşından önce aday ismi zikredilmez şuan alt yapısı kuruluyor. Kanaatimiz Altılı Masanın adayı hangi partiden olursa olsun partisiyle ilişkisini kesmesi gerekmektedir.

Altılı Masadan olacak veyahut dışarıdan da olacak siyasi kimliğinden arınmalıdır.

Bizim gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı tabi ki sayın genel başkanımız Ahmet Davutoğlu’dur.

İnşallah ömrümüz vefa ederse o günleri de görürüz…

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN