Teknoloji
Giriş Tarihi : 22-02-2023 19:06   Güncelleme : 22-02-2023 19:06

Google Adwords Reklamları ile Markanızı Büyütün!

Google Adwords Reklamları ile Markanızı Büyütün!

 

Google; hiç şüphesiz dünyanın en çok kullanılan arama motorudur. İnsanlar; akıllarına takılan her soruya cevap bulmak adına Google’da arama yaparlar. Google’ın kendisine özgü bir çalışma prensibi vardır. Arama sonuçları oluşturulurken birtakım algoritmalardan yararlanılır.

İşletmeler; büyüklüklerinden bağımsız olarak reklam ve pazarlamaya ihtiyaç duyarlar. Ürün ve hizmetlerini insanlara tanıtmak için önlerindeki en önemli seçenek reklam ve pazarlamadır. 1990’lı ve 2000’li yıllarda genellikle geleneksel reklam yöntemleri tercih ediliyordu. Televizyon reklamları ve açık hava reklamcılığı bir hayli popülerdi. Fakat, 2010’lu yıllar ile beraber dijital reklamcılığın önemi anlaşıldı. Markalar; ürün ve hizmet tanıtımı yapmak adına internetin gücünü kullanmaya başladılar. Dijital reklamlar; hem hedef kitleye başarılı bir şekilde ulaşması hem de daha uygun fiyatlı olmasından dolayı tercih edilir. Bahsettiğimiz dijital reklam seçeneklerinden birisi de Google Adwords!

Google Adwords Nedir?

Google Adwords; Google reklamları olarak bilinir. Metin bazlı bir reklam modeli olarak tanımlanabilir. Belirli limitler içerisinde kullanılan satırlardan oluşur. İlgi çekici başlık, açıklama satırı ve site alan adı olmak üzere üç farklı kısımdan oluşur. Google reklamları; ekonomik açıdan son derece avantajlıdır. Peşin bir ödeme söz konusu değildir. Reklam; bir kişi tarafından görüldüğünde veya reklama tıklandığında ödeme yapılır. Ayrıca, sabit bir ücret söz konusu değildir. Reklamın gösterilmesinin istendiği anahtar kelimelerde yaşanan rekabete göre ücretin değiştiğinden bahsedebiliriz. Bu noktada, rakiplerinden sıyrılmak ve rekabette bir adım öne geçmek isteyen işletmeler; daha çok ücret ödeyerek reklamlarının ön sıralarda gösterilmesini sağlayabilirler. Ads reklamları; açık arttırma sistemi gibidir.

Google Adwords Hangi Avantajları ile Dikkat Çeker?

Markalar; reklam ve pazarlama için ciddi bir bütçe ayırırlar. Bu yüzden, söz konusu bütçenin boşa gitmemesi adına ürün ve hizmetlerini karşı tarafa anlatabilecekleri en iyi reklam seçeneğini tercih etmeye çalışırlar. Birçok kişi ve kurum; Google Adwords hakkında bilgi sahibidir. Ancak, neden Adwords reklamı tercih edilmelidir sorusunun cevabı da birçok kişi tarafından merak edilir. Bu noktada, Google reklamları avantajları şu şekilde özetlenebilir:

  • Her şeyden önce, reklam sahibi; hedef kitleyi belirleme şansına erişir. Bir başka deyişle, reklamının tam olarak kimlere gösterileceğini bizzat kendisi belirler. Yaş, konum, dil, reklam konumu, gün, saat ve sıklık, cihazlar, anahtar kelimeler gibi hususlarda öznel belirlemeler yapmak mümkündür.
  • Google reklamları; daha önce de ifade ettiğimiz gibi maliyet açısından çok avantajlıdır. Reklam için minimum tutar yoktur. Reklam sahibi; günde, ayda ve reklam başına ne kadar harcama yapacağını bizzat kendisi belirler. Bir başka deyişle, reklam sahibi; tüm harcamalarını kontrol eder.
  • Reklam sahibi; bir internet kullanıcısı reklamına tıkladığında bu durumdan haberdar olur. Ayrıca, hangi reklamın beğenildiğini ve beğenilmediğini öğrenme ve reklam kampanyasını yeniden oluşturma şansına da sahiptir.
Recep YAZGANRecep YAZGAN