Güncel
Giriş Tarihi : 16-08-2021 14:29   Güncelleme : 16-08-2021 14:29

Göstergeç nedir ve niçin kullanılır?

Göstergeç geçişlerin daha pratik ve daha hızlı olması için kullanılan sistemdir. Üzerinizde anahtar taşıma derdi olmadan istenilen alanları kontrol altında tutabilir yetkisi olmayan kişilerin geçişlerini kısıtlayabilirsiniz. Ayrıca üzerine buluna harici röle çıkışı ile elektronik ve mekanik kapı kilitlerine turnike, bariyer gibi istemlerle entegre olarak çalışabilir

Göstergeç nedir ve niçin kullanılır?

 

Göstergeç nerelerde kullanılır?

Göstergeçler birçok alanda kullanılmakla beraber pratikliği sayesinde çokça tercih edilmektedir. Fabrikalar, bina girişleri, oda girişleri, plazalar, şirketler, hastaneler, asansör içlerinde, bankalarda, eğitim kurumları ve kuruluşları, laboratuvarlar, mağazalar, oteller, öğrenci yurtları vb. gibi alanlarda kullanılmaktadır. Mesela bina kartlı geçiş sistemi girişindeki kilide bir göstergeç bağladığınız takdirde bina sakinleri anahtar kullanmadan göstergeç sayesinde hızlı bir şekilde geçiş yapabilecektir. Ofisinizde gelişi güzel geçişleri önlemek amacı ile ofis kapılarına göstergeç takılabilir. Böylelikle göstergeçte tanımlı olmayan kart veya anahtarlık kapıdan giriş yapamayacaktır

 

Göstergeç cihazlardan veri alınabilir mi?

Göstergeç cihazlarından TCP/IP ile veri almak mümkün değildir. Fakat cihazda bulunan wiegand bağlantısı sayesinde uyumlu panellere data gönderebilir ve panelden alınan data ile raporlama yapılabilir. Ayrıca cihaz üzerinde bulunan RS485 bağlantısı aracılığıyla cihaza standalone olarak programlayabilir, kartları tanımlayabilir, geçiş grupları oluşturulabilir ve kısıtlama yetkisi vererek belirli saat aralıklarında geçişe izin verip belirli saatlerde geçiş yetkisi kaldırılabilir.

 

Göstergeç cihazları ve özellikleri

Strike 10R-20R proximity kart okuyucu göstergeç cihazlarıdır. Strike 30R ise mifare kart okuyucu göstergeç cihazlarıdır. 800 adet kart hafızası vardır. İç ortamda kullanılan bu cihazlar şık ve minimal tasarımı ile dikkat çekmektedir.

Kapalı ve açık kontak özelliği ile turnike, elektronik ve mekanik kilitlerde, asansör yetkilendirme de sıkça kullanılmaktadır. Wiegand bağlantısı sayesinde paneller ile uyumlu çalışmaktadır. WIEGAND 26/34 seçenekleri standart olarak gelir. Şifre özelliği ve tuş takımı yoktur.

Strike 10RP-20RP göstergeç cihazları proximity kart okuyan ve şifreli geçişe imkân sağlayan göstergeç cihazlarıdır.


10RP cihazı tuşlu sistem olup proximity kart okuyan ve şifreli geçişe imkân sağlayan göstergeç cihazlarıdır. 800 adet kart hafızası vardır. Kapalı ve açık kontak özelliği ile turnike, elektronik ve mekanik kilitlerde, asansör yetkilendirme de sıkça kullanılmaktadır. İstenirse cihazı tuş takımı üzerinden şifre ve kart tanımlama tetik süresi ayarlama ve geçiş kombinasyonu (kart + şifre / kart ya da şifre / sadece kart / sadece şifre) ayarlaması yapılabilir.

Wiegand bağlantısı sayesinde paneller ile uyumlu çalışmaktadır. WIEGAND 26/34 seçenekleri standart olarak gelir. Ayrıca üzerinde bulunan zil butonu bağlantısı sayesinde kapı ziline de tetik verebilir.

20RP cihazı dokunmatik sistem olup proximity kart okuyan ve şifreli geçişe imkân sağlayan göstergeç cihazlarıdır. 800 adet kart hafızası vardır. Kapalı ve açık kontak özelliği ile turnike, elektronik ve mekanik kilitlerde, asansör yetkilendirme de sıkça kullanılmaktadır. İstenirse cihazı tuş takımı üzerinden şifre ve kart tanımlama tetik süresi ayarlama ve geçiş kombinasyonu (kart + şifre / kart yada şifre / sadece kart / sadece şifre) ayarlaması yapılabilir. Wiegand bağlantısı sayesinde paneller ile uyumlu çalışmaktadır. WIEGAND 26/34 seçenekleri standart olarak gelir. Ayrıca üzerinde bulunan zil butonu bağlantısı sayesinde kapı ziline de tetik verebilir.

Strike 5,45 proximity kart ile çalışan göstergeç cihazıdır. Master ve delete kartları ile tanımlama ve silme yapılabilmektedir. Şifre özelliği ve tuş takımı yoktur. 2000 adet kart kayıt kapasitesine sahiptir. Bu göstergeç IP 65 standartlarına uygun olup dış ortam şartlarına dayanıklıdır. Kapalı ve açık kontak özelliği ile turnike, elektronik ve mekanik kilitlerde, asansör yetkilendirme de sıkça kullanılmaktadır. Wiegand bağlantısı sayesinde paneller ile uyumlu çalışmaktadır. WIEGAND 26 seçeneği standart olarak gelir.

Strike 7,50 tuşlu sistem olup proximity kart okuyan ve şifreli geçişe imkân sağlayan göstergeç cihazlarıdır. 3000 adet kart hafızası vardır. Kapalı ve açık kontak özelliği ile turnike, elektronik ve mekanik kilitlerde, asansör yetkilendirme de sıkça kullanılmaktadır. İstenirse cihazı tuş takımı üzerinden şifre ve kart tanımlama tetik süresi ayarlama ve geçiş kombinasyonu (kart + şifre / kart ya da şifre / sadece kart / sadece şifre) ayarlaması yapılabilir. Wiegand bağlantısı sayesinde kartlı kapı kilidi paneller ile uyumlu çalışmaktadır. WIEGAND 26/34 seçenekleri standart olarak gelir. Ayrıca üzerinde bulunan zil butonu bağlantısı sayesinde kapı ziline de tetik verebilir.

Strike 7,60 göstergeç cihazı dokunmatik sistem olup proximity kart okuyan ve şifreli geçişe imkân sağlayan IP 68 standartlarına sahip dış ortam göstergeç cihazlarıdır. 3000 adet kart hafızası vardır. Kapalı ve açık kontak özelliği ile turnike, elektronik ve mekanik kilitlerde, asansör yetkilendirme de sıkça kullanılmaktadır. İstenirse cihazı tuş takımı üzerinden şifre ve kart tanımlama tetik süresi ayarlama ve geçiş kombinasyonu (kart + şifre / kart ya da şifre / sadece kart / sadece şifre) ayarlaması yapılabilir. Wiegand bağlantısı sayesinde paneller ile uyumlu çalışmaktadır. WIEGAND 26/34 seçenekleri standart olarak gelir. Ayrıca üzerinde bulunan zil butonu bağlantısı sayesinde kapı ziline de tetik verebilir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN