Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-10-2017 11:11   Güncelleme : 03-10-2017 11:11

Havza belediyesi’nin avukatı kim çıktı?

Samsun'da, Havza Belediyesi’nin avukatlık hizmetlerini yürüten avukatlık bürosunun sahibinin oğlu, kamuoyunda, hesabında 800 milyon çıktığı öne sürülen ve Fethullah Gülen'in avukatı olarak bilinen Fevzi Cem Şenocak'ın avukatı olduğu ortaya çıktı.

Havza belediyesi’nin avukatı kim çıktı?

Havza İlçe Belediyesi'nin avukatlığını yapan hukuk bürosunun ortaklarından biri olan Ahmet Uzun'un oğlu Osman Nuri Uzun'un, FETÖ'den tutuklu bulunan ve örgütün önemli isimlerinden birisi olan Fevzi Cem Şenocak'ın avukatı olduğu ortaya çıktı. Osman Nuri Uzun aynı zamanda Havza Belediyesi'nin diğer avukatı olan Mehmet Uzun'un da yeğeni. Ayrıca, Fevzi Cem Şenocak ile belediyenin avukatları Ahmet ve Mehmet Uzun kardeşlerin ortak avukatlık bürolarının olduğu daha sonra ayrılarak farklı avukatlık büroları kurduğu öğrenildi.

POLİS ŞENOCAK'IN BÜROSUNA OPERASYON YAPIYOR

15 Temmuz 2016'da Fethullahçı darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında, Samsun’da 11 Eylül’de avukatlara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 13 ev, 11 avukatlık bürosu ve daha önce mühürlenerek kapatılan Samsun Güven, Hukuk, Tahkim ve Arabuluculuk Derneği’nde (TAHKİMDER) arama yapıldı. Birçok evraka el konuldu.

Operasyon sonrası 15 avukat ve bazı çalışanlar gözaltına alındı. Gözaltı sonrası tutuklananlar arasında bulunan bir isim daha sonra hakkında çıkan haberlerle ülke gündemine oturdu. Bu isim Avukat Fevzi Cem Şenocak.

ÖRGÜTÜN 'AVUKATLAR İMAMI'

Fevzi Cem Şenocak, örgüt lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'deki 5 avukatından biri. Şenocak'ın, Karadeniz Bölgesi’nin muhasebecisi olduğu ve hesabında 800 milyon lira çıktığı iddia ediliyor. Hakkında hazırlanan iddianamede ise FETÖ'nün 'avukatlar imamı' olduğu belirtiliyor.

"DEVLETİ BİZ YÖNETİYORUZ"

Ayrıca bu yılın nisan ayında Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, bir gizli tanık, Fevzi Cem Şenocak'la ilgili yanında çalıştığını, Şenocak'ın zaman zaman ABD'ye gittiğini, buradan döndüğünde de Fethullah Gülen'i kastederek, kendilerine, artık onunla randevu almadan bile görüşecek duruma geldiklerini ve "Bana kamu kurum avukatlığına geçmemi tavsiye etti. 'Devleti biz yönetiyoruz, devlet kurumlarında bizim gibi kişilere ihtiyaç var. Sen sınava gir, soruları merak etme' şeklinde sözler söyledi' diye ifade vermişti.

ŞENOCAK'IN AVUKATI

FETÖ'den tutuklu Fevzi Cem Şenocak'ın avukatı Osman Nuri Uzun, Havza Belediyesi'nin avukatlık hizmetini yürüten hukuk bürosunun sahibi ve ortağı Ahmet Uzun'un oğlu. Diğer ortak Mehmet Uzun'un da yeğeni olduğu ortaya çıktı.

adminadmin