Siyaset
Giriş Tarihi : 19-10-2020 09:05   Güncelleme : 19-10-2020 09:05

Hayatımızı Milletimize Hizmete Vakfettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Valiliği önünde düzenlenen Toplu Açılışı Töreni'ne katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Hayatımızı Milletimize Hizmete Vakfettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından Şırnak’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şırnaklıların baskılara rağmen terör örgütünün siyasi uzantılarına iradelerini çiğnetmediğini söyledi.

 

“ŞIRNAK’I DAHA DA GÜZELLEŞTİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden tüm güç ve imkânlarıyla Şırnak halkı için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eserlerimizle, hizmetlerimizle, yatırımlarımızla Şırnak’ı büyütmeyi, Şırnak’ı daha da güzelleştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün eğitimden sağlığa, spordan altyapıya,  enerjiden güvenliği kadar pek çok alanda Şırnak’a kazandırılan yaklaşık 3,5 milyar liralık 591 proje, eser ve yatırımın resmi açılışını gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Eğitimde 568 derslik, 2 öğretmen konutu, 2 spor salonu ve 3 atölyeden oluşan 578 projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Gençlik ve sporda merkez ve ilçelerimizde inşası tamamlanan spor salonlarını, belde stadyumlarını, semt sahalarını devreye alıyoruz. Sağlıkta 75 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini, Uludere Yemişli aile sağlık merkezi ve 112 hizmet istasyonunu, hemodiyaliz ünitesiyle personel lojmanlarını Şırnak’la buluşturuyoruz. Çevre ve şehircilikte 10 bin 137 konutun, 506 adet iş yerinin, 9 cami, 9 taziye eviyle altyapı ve çevre düzenlemesinin, 356 derslikli 16 okulun açılışını yapıyoruz. Ulaştırma ve altyapıda bir viyadük ve 2 adet tünel ile PTT Baş Müdürlüğü hizmet binasını şehrimizin istifadesine sunuyoruz. Tarım ve ormanda zirai karantina hizmet binasından soğuk hava depolarına, meyve-sebze paketleme tesisinden içme suyu arıtma tesis işlerine, taşkın korumalardan içme suyu ishale hatlarına kadar toplamda 21 projeyi hizmete açıyoruz. Ayrıca, Şırnak Belediyemizin tamamladığı Belediye hizmet binasıyla sosyal tesislerin açılışını yapıyoruz. İl Özel İdaremizce yapımı tamamlanan fabrika, muayene istasyonu, 51 adet içme suyu ve sulama kanallarıyla 355 kilometre uzunluğundaki yol yapım işini de bugün sizlerin istifadesine sunuyoruz. KÖYDES projesi kapsamında tamamlanan yüzlerce projeyle emniyet birimlerimize ait hizmet binalarını, kuleleri, karakolları, 126 kilometre uzunluğundaki güvenlik yollarını da bugün Şırnak’a kazandırıyoruz. Çalışma ve sosyal hizmetlerde İdil Sosyal Hizmet Merkezini, Cizre vakıf binasını, 25 adet aile destek merkezini açıyoruz. Gümrükte 230 adet lojmanın resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz.”

 

“ÜLKEMİZİ PRANGALARINDAN, KORKULARINDAN, İRADESİNE VURULAN ZİNCİRLERDEN KURTARDIK”

“Şırnak bizim gözbebeğimiz, biz Şırnak’ı ve Şırnaklı kardeşlerimize sevdalıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tam 18 yıldır hiçbir ayrım yapmadan Türkiye genelinde siyasi tercihine, etnik kökenine, diline, inancına asla aldırmadan hizmet üretiyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyerek 81 vilayetimizin tamamına eserlerimizle mührümüzü vuruyoruz” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Şırnak’ı eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tarımdan ticarete kadar her alanda Türkiye’ye birlikte ileri bir noktaya taşıdıklarına vurgu yaparak, Şırnak için kurdukları tüm hayalleri tek tek gerçeğe dönüştürdüklerini vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yılda Şırnak için yapılan yatırım, hizmet ve eserleri sayarak, “Eğitimde 3 bin 792 adet yeni derslik inşa ettik, Şırnak Üniversitesini şehrimize kazandırdık, yükseköğrenim öğrencileri için 1019 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Sporda 3 gençlik merkezi ve Şırnak Şehir Stadyumuyla birlikte 10 tesisi hizmete sunduk. Cizre Gençlik Merkezi ve Cizre Stadyumuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şırnak millet bahçemizin yer seçimi gerçekleştirildi, inşallah en kısa sürede yapımına başlıyoruz. Şırnaklı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 3,6 katrilyon lira tutarında kaynak aktardık” bilgisini aktardı.

 

Şırnak’ı sağlık alanında da çağ atlattıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre 7’si hastaneden oluşan toplam 59 sağlık tesisi kazandırdıklarını, Silopi Devlet Hastanemizin 50 yataklı ek binası ile 40 yataklı Uludere Devlet Hastanesinin inşasının da sürdüğünü kaydetti.

 

Şehir hastanesi standartlarındaki 500 yataklı Şırnak Bölge Hastanesinin proje çalışmasının da devam ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’a toplu konut, alt yapı, ulaştırma, enerji, içe suyu, sulama ve tarım alanında yapılanları anlattı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın inayeti, sizlerin de desteğiyle 18 yıldır ülkemize hizmet ediyoruz. Son 18 senede ülkemizi prangalarından, korkularından, iradesine vurulan zincirlerden kurtardık. Milletin iradesine ne demokrasi düşmanı vesayet odaklarına, ne de FETÖ’den PKK’sına kadar eli kanlı katil sürülerine ezdirmedik” açıklamasında bulundu.

 

“TÜRKİYE’DE SANDIK VE DEMOKRASİ DIŞINDA HİÇBİR MEŞRUİYET ALANI YOKTUR”

“Türkiye’de sandık ve demokrasi dışında hiçbir meşruiyet alanı yoktur” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Milletten yetki almayan hiçbir gücün milletin iradesine el uzatmasına asla müsaade etmeyiz. Terörle, baskıyla, aba altından sopa göstererek siyasetin dizayn edildiği günler tamamen eskide kalmıştır. Türkiye’nin geleceğinde terör örgütlerine yer olmadığı gibi, darbe heveslisi yapılara da yer yoktur. Sırtını millet iradesi dışında güç odaklarına yaslayanlar, silahı hak arama aracı olarak görenler, dün olduğu gibi bugün de kaybetmeye mahkûmdur. Şiddet yoluyla ülkemizin önünü kesme girişimleri nasıl başarısız olmuşsa, yurt dışı patentli senaryolarla iktidara gelme planları da boşa çıkacaktır. Bunun için hepimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Kardeşliğimizi yücelteceğiz, dayanışmamızı büyüteceğiz, kimsenin aramıza nifak tohumları ekmesine müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimize yönelik saldırılar karşısında birbirimize kenetlenerek fitne odaklarına gereken cevabı yine hep birlikte vereceğiz. Tarih boyunca olduğu gibi, Türk, Kürt, Arap, Gürcü, Boşnak, Roman, Laz, Arnavut vasfımızla tek millet olarak birbirimize sahip çıkacağız. Rengini ecdadımızın kanından alan tek bayrak altında geleceğe yürüyeceğiz. Her karışı için büyük bedeller ödediğimiz tek vatan üzerinde ameliyata asla izin vermeyeceğiz. Binlerce yıllık geleneğimizin son temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti’nde vücut bulan tek devlet sınırlarımızda huzurlarımızla yaşayacağız.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından canlı bağlantıyla Cudi Tünelleri ve bölgede yapılan viyadüğün resmi açılışı gerçekleştirdi.

 

 “TÜM HAYATIMIZI MİLLETİMİZE HİZMETE VAKFETTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni öncesinde Şırnak Şehir Stadı'nda düzenlenen AK Parti Şırnak 7. Olağan İl Kongresi'ne de katıldı.

 

Şırnak'ın Türkiye genelinde seçimi kazandıkları 24 il belediyesi arasında Rize'nin ardından ikinci sırada yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Şırnak'a layık bir belediyecilik anlayışı ortaya koyarak bu güvenin karşılığını hizmet olarak vereceğiz” dedi.

 

Siyasetin gerçek er meydanının 81 vilayetin tamamı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan, insanımızın gönül sıcaklığını hissetmeden siyaset yapıyorum diyenler emin olun sufleyi sizden değil başka yerlerden alıyor. Milletimizin karşısına çıkıp bu ülke için yaptıklarını, yapacaklarını, içerideki ve dışarıdaki her meseleyle ilgili duruşunu açık yüreklilikle ortaya koyamayandan siyasetçi olmaz. Yalan, iftira, dedikoduyla ima ile siyaset yapanların halktan uzak durmasının sebebi bu sığ ve çirkin üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmeleridir” ifadelerini kulandı.

 

“Biz tüm hayatımızı milletimize hizmete vakfettik. Hamdolsun milletimiz de bizi girdiğimiz hiçbir mücadelede yalnız bırakmadı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizden aldığımız güçle gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekilmedik. Ülkemizin dört bir yanını yatırımlarla, eserlerle, hizmetlerle dolaşırken önümüze çıkan engelleri yine milletimizle birlikte açtık” şeklinde konuştu.

 

“AZERİ KARDEŞLERİMİZ İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARINI KURTARMANIN MÜCADELESİNİ VERİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını değerlendirerek, şunları kaydetti: “Biz niye Azerbaycan’da varız, niye Azerbaycan’daki kardeşlerimizin yanındayız? Dikkat edin, ne deniyor, Minsk Üçlüsü. Kimdir Minsk Üçlüsü? Amerika, Rusya, Fransa, peki bunlar kimin yanında yer aldılar? Ermenistan’ın yanında yer aldılar ve Ermenistan’a, Ermenilere her türlü silah desteğini veriyorlar mı? Veriyorlar. Ve değerli kardeşlerim; bütün bunlar yapılırken şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı çok ciddi bir mücadelenin içindeler. Bu mücadeleyi neden veriyorlar? Çünkü Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını Ermenilerden kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Bundan daha doğal, tabii ne olabilir? 30 yıldır Amerika, Rusya, Fransa kalkıp da bu müzakereyi bitirmediler ve Azeri kardeşlerimizin topraklarına kendilerine vermediler, şimdi de Azeri kardeşlerimiz işte işgal altındaki bu topraklarını kurtarmanın mücadelesini veriyorlar; Rabbim yardımcıları olsun. İnanıyorum ki, işgal altındaki bu toprakları Ermenilerden alacaklar ve kurtaracaklar ve duadayız, inşallah bunu da başarıyla götürsünler diyorum.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilan edilen ateşkeslerin Ermenistan tarafından bozulduğuna dikkati çekerek, “Bütün bu gerçekler ortadayken Batı ses çıkarıyor mu? Çıkarmıyor. Türkiye ses çıkardığı zaman, Türkiye’ye bak ya, hiç de sessiz durmuyor diyorlar. Durmayacağız, biz hakkın ve haklının yanında yer alacağız” vurgusunda bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN