Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-01-2021 07:09   Güncelleme : 25-01-2021 07:09

Hiçbir Güç Ebedi Değildir!

Hiçbir Güç Ebedi Değildir!

Donald Trump’ın seçim sürecinde sergilediği tavırlar ve Kongre binasının bir kısım seçmenler tarafından basılması, dünyaya her daim demokrasi dersi veren ve istikrar görüntüsü sergileyen bir ülkede olmasından dolayı büyük önem arz etmektedir.

 

Dünyanın süper gücü olan bir ülkede alışılmadık bu siyasi restleşmeler ve kargaşa görüntüleri, “Amerika dağılıyor mu” tarzında soruların sorulmasına ve yorumların yapılmasına vesile olmaktadır.

 

Hâlbuki Ortadoğu ve Afrika ülkelerine bakıldığında, sıradan günlük vaka-i adiyeden sayılan Amerika’daki iktidar çekişmesi ile dünya kamuoyunun önüne serilen olaylar serencamı, kendince dünyaya nizam veren bir süper güçte olunca ister istemez tüm dikkatleri buraya çevirmektedir.

 

1980’li yılları canlı yaşayanlar çok iyi bileceklerdir ki, iki siyasi kutuplu dünyada, bu kutuplardan birisinin başını çeken bir süper gücün kısa süre sonra dağılma sürecine gireceği pek düşünülemezdi. Fakat ekonomik krizle başlayan ani gelişmeler zinciri, Rusya’nın dağılması ve içinden birçok devletin bağımsızlığını kazanması ile sonuçlanmıştı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN