Gündem
Giriş Tarihi : 01-05-2020 15:52   Güncelleme : 01-05-2020 15:52

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun Emekçilerin Dayanışma Günü kutlu olsun!

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şubesi, Pandemi sebebiyle 1 Mayıs Cuma Günü sokağa çıkma yasağı olduğu için 1 Mayıs İşçi Bayramını Samsun Cumhuriyet Meydanında kutladı.

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun Emekçilerin Dayanışma Günü kutlu olsun!

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Ziya Uzun, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Yardım Arif Çelik, Öz Sağlık İş İl Başkanı Muhittin Sever, Öz Güven-Sen İl Başkanı Uğur Han, Öz Büro İş İl Başkanı Yardımcısı Recep Uzun bir araya gelerek Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda temsili düzeyde katılımcı ile 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutladı.

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Ziya Uzun yaptığı basın açıklamasında Hizmet İş’in taleplerini şöyle sıraladı;

Bizler, Türkiye'nin bütün emekçileri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, yaşlıları, engellileri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs'ta birlikteyiz.  

HAK-İŞ OLARAK, BU 1 MAYIS’TA;

Kısa Çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesini istiyoruz.

Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte Ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine HAYIR diyoruz.

Bütün sağlık emekçilerimiz için eşit haklar istiyoruz.

Taşerondan kadroya geçen emekçilerin TİS sürelerinin öne çekilmesini istiyoruz.

Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü istiyoruz.

Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesi istiyoruz.

Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

İşyerlerinde İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha da yaygınlaştırılmasını istiyoruz. 

İNSAN ONURUNA YARAŞIR SAYGIN İŞ İSTİYORUZ

Vergi adaletsizliklerinin giderilmesini, ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini ve Asgari Ücretin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz. Asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz.

 Yoksulluğun önlenmesini, Kayıt dışı çalışmanın sonlandırılmasını istiyoruz.

Biz ücretliler, milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz.   

 Çalışanlara yönelik şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. 

 Çocuk istismarının önlenmesini, kadına yönelik şiddetin engellenmesini istiyoruz. İstihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz.

 Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini istiyoruz.

Engellilerin toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılmasını istiyoruz. Her türlü ayrımcılıktan uzak, insan odaklı etkin politikalar istiyoruz.

 Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için, entegre edilebilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası uyum politikalarının geliştirilmesini istiyoruz. 

 Biz 83 Milyon vatandaşımız ve 4 milyon göçmen kardeşimiz ile birlikte Türkiye’yiz diyoruz. Hepimizin eşit haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını istiyoruz. 

 Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, tüm dünyada barış, özgürlük, adalet ve demokrasinin sağlanmasını istiyoruz.

ÖZVERİLİ ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR

Bu zor süreçte iş başında fedakarca, cesurca ve özveri ile çalışan başta sağlık, gıda, banka, taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme, basın, petrol ile kamu ve özel bütün sektörlerdeki tüm emekçi kardeşlerimize gönülden haykırarak teşekkür etmek için buradayız. 

Güçlü izolasyon, sağlıklı TÜRKİYE diyoruz.

adminadmin