Türkiye
Giriş Tarihi : 26-04-2021 07:34   Güncelleme : 26-04-2021 07:34

HUDER Samsun Şube Başkanı Avukat Hasan Duran "Türk’ün Tarihinde Hiçbir Zaman Soykırım Olmamıştır!"

HUDER Samsun Şube Başkanı Avukat Hasan Duran ADB Başkanı Joe Biden’in 24 Nisan açıklamasını lanetlediğini açıkladı.

HUDER Samsun Şube Başkanı Avukat Hasan Duran

HUDER Samsun Şube Başkanı Avukat Hasan Duran, ABD Başkanı Joe Biden’in radikal Ermeni çevreleri ve Türkiye karşıtı grupların baskısı altında 24 Nisan’da yaptığı 1915 olayları hakkındaki açıklamasını kabul etmediklerini belirterek,

“Bu talihsiz açıklama herhangi bir tarihsel, bilimsel ve hukuki bir temele dayanmadığı gibi tamamıyla siyasi bir açıklamadır. Bu nedenle bu yanlı açıklama Türkiye için yok hükmündedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1915 olaylarının tartışmalı niteliğini açıkca ifade etmiştir. Türkiye’nin o döneme dair bilimsel gerçekler ışığında ve tarihi bulgu ve belgelere dayanarak bir sonuca varılması için ortak bir heyet oluşturulması teklifine Ermeni tarafının yanaşmamasına rağmen, tek taraflı beyanlarla neyi amaçladığınız açıkca ortadadır. Türkiye karşıtı çevrelerin baskısı ve etkisiyle geleceğin dünyasında daha fazla söz sahibi olma yolunda önemli atılımlar yapmış Türkiye’nin önünü kesmek ve köşeye sıkıştırma amacı taşıdığı çok nettir” dedi.

 

HUDER Samsun Şube Başkanı Avukat Hasan Duran şöyle devam etti;

“Soykırım” iddiası çok ciddi bir ithamdır. Bu kavram Türkiye’mizin önerdiği şekilde tarafsız bağımsız ortak bir komisyon tarafından tarihi ve bilimsel bilgi ve belgelerle hakkıyla araştırılıp bir sonuca varılmadan, düşüncesizce ve siyasi saikler için kullanılmamalıdır.

Yüz yıldan fazla bir zaman önce yaşanan acı olayların hep birlikte yaralarını sarmak ve bölgede barış ve huzur içinde bir geleceğin inşa edilmesi için samimi gayret gösterilmesi gerekirken, ABD başkanının bu talihsiz açıklaması halkları kutuplaştırmak ve bölgede barış ve huzurun sağlanmasının önüne geçerek istikrarsızlaştırılmasını sağlama amacı gütmektedir. Bu nedenle sözde soykırım beyanatına başta Ermeni tarafı olmak üzere herhangi bir Devletin sahip çıkarak bölgede zaten hassas bir vaziyette olan dengeleri bozacak şekilde kullanılmamalıdır.

Sonuç olarak; ABD Başkanının Türkiye karşıtı bazı siyasi çevreleri tatmin etmek dışında başka hiçbir amaca hizmet etmeyen taraflı açıklaması bizim için yok hükmünde olup, bu açıklamayı bir kez daha en şiddetli bir şekilde kınıyor ve lanetliyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN