Eğitim
Giriş Tarihi : 22-03-2022 15:15   Güncelleme : 22-03-2022 19:07

İletişim Fakültesinde Görev Değişimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesinde (İLEF) yapılan görev değişimiyle Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Niyazi Usta’dan dekanlık görevini devraldı.

İletişim Fakültesinde Görev Değişimi

İletişim Fakültesi Dekanlığında gerçekleşen törene OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Cengiz Batuk ile Prof. Dr. Selim Eren’in yanı sıra; Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat ile İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet Oktan, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Doç. Dr. Ömer Çakın ile Fakülte Sekreteri Hasan Ergin ve fakülte öğretim elemanları katıldı.

Fakülte dekanlık makamında gerçekleşen törende Rektör Ünal, fakültenin genel durumu hakkında öğretim elemanları ve idari personellerden bilgiler aldı. Yabancı uyruklu öğrenciler ve bölüm kontenjanlarıyla ilgili görüşlerini ileten Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, ayrıca Gazetecilik bölümü öğrencileri tarafından çıkarılan İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi Genç İfade’nin mevcut sayılarını da inceledi.

Rektör Ünal: “Nitelikli mezunlar yetiştirmek temel hedefimiz”

Günümüz dünyasında dijitalleşme ve iletişimin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Nitelikli mezunlar yetiştirmek temel hedefimiz. Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayabilecek mezunlar yetiştirebilmek adına göreve geldiğimizde ilk iş olarak eğitimde revizyon çalışmalarını başlattık. Tüm birimlerimiz de buna uygun olarak eğitim programlarına titizlikle yoğunlaştı. Dijitalleşme ve iletişim günümüz dünyasının her alanında oldukça önemli bir hale geldi. Bu önemin en somut örneği Covid-19 pandemisinde görüldü. İletişim Fakültemiz de yaşanan gelişmeler ve sahanın beklentileri dahilinde nitelikli mezunlar vermek için eğitim programlarında revize gerçekleştirdi.” şeklinde konuştu.

Yaşanabilir bir kampüs için çalışmalar devam ediyor

Rekör Ünal, İletişim, Ali Fuad Başgil Hukuk, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri ile Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulun yer aldığı OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsünün yaşanabilir bir kampüse haline getirmek için plan ve projeler üzerine çalıştıklarını vurgulayarak en kısa sürede plan ve projelerin uygulamaya koyulacağının da altını çizdi.

Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Prof. Dr. Selim Eren’e yeni görevinde muvaffakiyet diledi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN