Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-02-2021 08:11   Güncelleme : 19-02-2021 08:11

İlkadım Bleediyesi İle Hizmet-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İlkadım Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Belediye işçilerine 1 yılı kapsayan ücret ve sosyal haklarına toplamda yüzde 15 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

İlkadım Bleediyesi İle Hizmet-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Başkanlık makamında gerçekleşen imza protokolü öncesi bir açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş "Belediyemiz personelinin üyesi bulunduğu Hizmet-İş Sendikası ile yaptığımız sözleşmeyi bugün imza altına aldık. İşte bugün sahada ve kurumumuzda ter döken emekçilerimiz için bir aradayız. İşçilerimizin bu sözleşmeden alacağı her türlü maddi ve manevi kazanımları sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum. Onlar; yaz, kış, gece, gündüz demeden mesai kavramı gözetmeksizin ilçemiz için çalışıyorlar. İlçemize yaptığımız her güzel işte onların imzası var. Personelimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürü borç biliyor, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile aramızda çalışanlarımızın haklarını korumak adına imzalarını attığımız toplu iş sözleşmesinin belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

 

“Enflasyona boyun eğmedik”

Yaklaşık 2 aydır süren görüşmelerin hayırlı bir netice ile sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, " Önce İnsan Önce Emek düsturuyla işçi kardeşlerimizin yüzünü güldürdük. İlkadım Belediyesi çalışanlarımız için yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. En önemlisi enflasyon karşısında üyelerimizin boynunu eğdirmedik. Bu sebeple sürecin başından beri iyi niyetli bir çaba ortaya koyan değerli, İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a  tüm üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum.  İşçi kardeşlerimiz dün olduğu gibi bugün de İlkadım için gece gündüz demeden fedakârca çalışmaya devam edecekler. İmzaladığımız bu sözleşmemizin emekçi kardeşlerimiz, Sendikamız ve Belediyemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

 

“Günün anısına çini vazo hediye etti”

Karşılıklı tarafların imza altına aldıkları sözleşme sonrası Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a günün anısına cini vazo takdim etti.

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen törende İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkan Yardımcısı Arif Çelik, İlkadım Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Erdoğan Çetin ve işyeri temsilcileri hazır bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN