Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-10-2020 10:02   Güncelleme : 20-10-2020 10:02

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fikir Atölyesi Meyvesini Verdi!

Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (KA202) projesi 2020 göre sonuclarina ülkemiz genelinde kabul edilen 30 proje içerisinde uydu ve dron sistemleri aracılığı ile tarımsal su kullanımının kalitesinin arttırılması isimli projemiz kabul edilmiştir. Toplam 148.952,00 Euro bütçeye sahip olan projemizde, ülkemizde uzaktan algılama sistemleri aracılığı ile tarımsal su kullanımının kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fikir Atölyesi Meyvesini Verdi!

Ülkemizden 19 Mayıs Üniversitesi ,Ankara Üniversitesi, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü İspanya'dan AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE INVESTIGACIONES CIENTÍFICAS ,Çek Cumhuriyeti'nden Ceska Zemedelska Unıverzıta V Praze ve Sırbıstan'dan Unıverzıtet U Novom Sadu proje ortaklarımızdır. 4 üniversite,1 genel müdürlük ve 1 araştırma enstitüsünden oluşan ortaklık yapısı,proje kapsamında bir mobil aplikasyon hazırlayacaktır. Bu aplikasyonu ücretsiz indiren çiftçiler uydu ve dron sistemlerinden elde edilen görüntüleri mobil aplikasyon yükleyerek arazisinin sulama durumunu (az sulama,fazla sulama vb.durumları hakkında bilgi alabilecegi gibi arazisinde yer alan ürünün ilac ihtiyacını,hastalık durumunu öğreneceği gibi 2 ay öncesinden rekolte de öğrenebilecektir.

FİKİR ATÖLYESİ

Samsun Maarif Hareketi kapsamında İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan fikir atölyesi birbirinden farklı alanlarda uzman personeli bünyesinde barındırmaktadır. Atölyenin temel amacı ilçemiz genelinde faaliyet gösteren okulların ve kurumların mevcut olan kapasitelerini arttırmaktır.Bu amaçla fikir atölyesi çalışmalarına aktif bir şekilde başlamış olup,yaptığı çalışmaların da karşılığını almaya başlamıştır.İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim AKMEŞE yaptığı açıklamada kurmuş oldukları fikir atölyesinin okullaramızda görev yapan öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını çağın gereklerine uygun yöntemlerle cevaplandırmak olduğunu ifade etti.Ayrıca ilçe genelinde eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalarında aktif bir şekilde devam ettiğini belirten Akmeşe şu anda arttırılmış gerçeklik temelli mesleki eğitim ile ilgili bir projeyi hazırlayarak müracaat ettiklerini 2 ay içerisinde de bununla ilgili güzel sonuçlar alacaklarını düşündüğünü belirtti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN