Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-08-2022 15:20   Güncelleme : 15-08-2022 15:20

İlkadım’da İşyeri Açma Ruhsatına Yönelik Denetimlere Hız Verildi

2022 yılı itibariyle 20 bin yaklaşık ruhsatlı iş yerinin bulunduğu ilçede, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran belediye ekipleri, Başkan Demirtaş’ın talimatıyla, faaliyette olmasına rağmen ruhsatı olmayan işletmelerin ruhsatlandırılması çalışmalarına ağırlık verdi.

İlkadım’da İşyeri Açma Ruhsatına Yönelik Denetimlere Hız Verildi

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,kentte kayıt dışı çalışmanın önüne geçebilmek için üst düzey tedbir alıyor. Başkan Demirtaş’ın talimatıyla harekete geçen Ruhsat ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik kapsamında uygunluk ve ruhsat denetimi gerçekleştiriyor.

“Kayıt altına almayı hedefliyoruz”

Esnafımızın çarklarının dönmesi, pandeminin açtığı yaraların sarılmaya başlanması ekonomi açısında çok önemli olduğunu hatırlatan Başkan Demirtaş,” İlçemizde hizmet veren esnafımızın sıkıntılarını her daim kendi sıkıntımız olarak gördük. Esnafımızı her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Her yeni açılan iş yeri aynı zamanda istihdam anlamına geliyor. İlçemizde 2022 yılı içerisinde belediyemize 500  işyeri açma ve ruhsat başvurusu alınmış ve bunlardan 439 adet işyeri açma ve çalışma ruhsatı, ayrıca 121 adet de tatil günlerinde çalışma ruhsatı düzenlenmiş. Yeni açılan iş yeri sayısı bakımından rakamlar sevindirici. Bunun yanında göreve geldiğimizde ilçe genelinde faaliyette olmasına rağmen bir çok iş yerinin ruhsatının olmadığını belirleyip, çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda da önemli mesafe kaydettik. Amacımız yasaların zorunlu kıldığı yükümlülükleri yerine getirmektir. Bizler onların mağdur olmalarını istemiyoruz.

İşyeri sahiplerinin katkılarıyla bu duruma bir son vereceğiz. Bu yüzden işyeri açacak ya da işyeri sahibi olup işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan hemşerilerimizin gerekli yükümlülüklerini yerine getirerek herkese örnek olmalarını diliyorum.Pandemi nedeniyle zaten çok vakit kaybeden esnafımız, belediyedeki işlemlerini daha hızlı ve online yaparak bir an önce işlerine başlasın istiyoruz” diye konuştu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN