Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-09-2020 13:47   Güncelleme : 17-09-2020 13:47

İmam-Hatip Alerjisinin Arka Planı

İmam-Hatip Alerjisinin Arka Planı

            İmam-Hatipler, geçmişten günümüze her daim tartışma konusu olmuş ve de olmaya devam edecek gibi gözükmektedir. Oysaki büyük ekseriyet olarak halkın böyle bir sorunu olmadığı da tirajı komik bir durumdur. Bu okullara kimseyi zorla gönderme durumu da söz konusu olmadığına göre meselenin arka planı merak konusu olmaktadır.

            Muhafazakâr halk yığınları çocuğunun pozitif ilimlerin yanı sıra inancının gereklerini de öğrenmesi için destek verdiği eğitim kurumlarıdır. Bunun ötesi yoktur, fakat sizin adınıza karar veren bir avuç jakoben azınlık sizin gibi düşünmüyor. Siz bilemezsiniz aslında bu işin sonu din devleti kurma özlemi olanların devleti ele geçirme planları olarak lanse edilmektedir.

            Kendileri seküler bir hayat sürdükleri için bilinçaltlarında dini olan her şeye karşı olma durumu genetiktir. Açıkça ifade etmeseler de; değişen ve dönüşen çağımızda dinin referans olmaktan çıkması gerektiğini düşünmektedirler. Yaşamadıkları bu hayatı bir tehdit unsuru olarak görmekte ve bununla mücadeleyi amaç edinmişlerdir. Dine alerjileri olduğu için dinle ilgili olarak da her şeye karşı olmaları da anlaşılır bir durumdur. Köşeye sıkıştıkları zaman da savunma mekanizması olarak; “Atalarının, dedelerinin hacı-hoca olduğundan dem vurarak” sıyırmaya çalışırlar. Oysaki gaflet için de oldukları bu cahillikleri kendilerini ele vermektedir. İnanç bireysel bir tercih olup, başkasının dindarlığı sizi kurtarmayacaktır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN