Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2022 16:55   Güncelleme : 04-08-2022 16:55

İstanbul’un 233 milyar TL’si kayıp bu para nerede!

IYI Parti, Saadet Partisi ve HDP’nin desteğiyle IBB Başkanlığı’na seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun koltukta geçen 1000 gününün röntgeni çekildi.

İstanbul’un 233 milyar TL’si kayıp bu para nerede!

 

AK Parti’nin kalem kalem ortaya koyduğu rapora göre, İmamoğlu 3 yılda 233 milyar TL harcadı ama İstanbul’a neredeyse yeni tek bir çivi çakmadı.

Üç yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten CHP’li Ekrem İmamoğlu ve ekibinin 1000 günlük balonu patladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak" sözlerini hatırlatan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 1 Temmuz 2019'dan 1 Temmuz 2022'ye kadar İBB'deki istihdam rakamlarını paylaştı. Buna göre 1 Temmuz 2019'dan 1 Temmuz 2022'ye kadar belediyeden atılan işçi sayısı 15.819’u bulurken aynı tarihler arasında siciline bakılmaksızın belediyeye alınan işçi sayısı 50.574 olarak kayıtlara geçti.

SÜREKLİ MANİPÜLASYON

DHKP-C gibi terör iltisakları tespit edilen işçi alımlarını gizlemeye çalışan İmamoğlu yönetiminin manipülasyona başvurduğunu belirten Tevfik Göksu şunları söyledi: “Burada şu manipülasyonu yapıyorlar; Sanki anlamayacağız. Bizim belediyemizde 85 bin kişi çalışıyor. 50 bin kişiyi nasıl alacağız diyorlar. Zaten oyunu orada kuruyorsunuz. Bir işin bir ihalenin yüzde 70'i personel giderinin altındaysa personel kiralaması yapabilirsin ve o sizin kadronuzda gözükmez. Bizim söylediğimiz rakam resmi İstanbul Belediyesine 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle giriş yapılan personel sayısı.”

ALGI, REKLAM, İSRAF

“CHP'li İBB yönetimi iş yapmak yerine algı, reklam ve bolca israf yapmıştır” diyen Göksu bu konuyu da çeşitli örneklerle anlattı. AK Parti döneminde İstanbul’un tanıtım mecralarını dev projelerin temel atma veya açılışlarının duyuruları süslerken yeni yönetimle birlikte İstanbul’un dilinin değiştiğini ve,“İstanbul senin”, “Yeni bir başlangıç”, “16 milyon için çalışıyoruz”, “Birlikte başaracağız” şeklinde içi boş sloganlarla doldurulduğunu kaydetti. İBB’nin 2022 bütçesinde kentsel dönüşüm için 492 milyon ayırırken, reklam, organizasyon ve şov için 849 milyon ayırdığını dile getiren Göksu, “Reklam, depremden önemli mi?” diye sordu.

İMAMOĞLU'NA 10 SORU

Göksu sunumunun sonunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 10 soru yöneltti. Göksu şunları sordu:

1. Bu şehre 1 metreküp ilave temiz su kaynağı ürettiniz mi?

2. Kendinizin başlayıp bitirdiği bir tane atık su arıtma tesisi var mı?

3. Projesini yapıp inşaatına başladığınız 1 metre yeni metro hattı var mı?

4. Planlayıp hizmete açabildiğiniz 1 km karayolu var mı?

5. Bizzat temelini atıp inşa edebildiğiniz bir tane spor salonu var mı?

6. Sıfırdan başlayıp inşa ettiğiniz bir tane yüzme havuzu var mı?

7. Projelendirip inşaatına başlayabildiğiniz bir tane kültür - sanat merkezi var mı?

8. Projesini kendinizin yapıp başladığı bir tane yaşam vadisi var mı?

9. 150 gün 150 proje diyerek açılışlarını yaptığınız projelerden kaç tanesini kendiniz başlattınız?

10. Bütün bu soruların cevabı hayır olduğuna göre, 3 yılda harcadığınız 233 milyar TL'yi nerelere ve hangi amaçla harcadınız?

Kaynak: Diriliş Postası

Recep YAZGANRecep YAZGAN