Genel
Giriş Tarihi : 22-11-2018 15:07   Güncelleme : 22-11-2018 15:07

İstifa Etmiş Bir Masonun Basın Açıklaması

İstifa Etmiş Bir Masonun Basın Açıklaması

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ yöneticileri suçüstüne suç işliyor. Mason üstadı Bülent Akkan 06.09.2108 tarihinde dernek internet sitelerindeki kamuoyu duyurusunda Mason Locasının: ‘’ülkemizin de güçlü ve saygın bir temsilini sağlamaktadır. Bu çerçevede, komşumuz olan ülkelerden Gürcistan'da Masonluğun kurulması ve gelişmesine önemli katkılarda bulunulmuş olup, yapılan tüm çalışmalar her zaman olduğu gibi uymaya yemin ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve kesinlikle devletimizin görüş ve politikaları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.’’ Diyerek yanıltıcı bilgi vermektedir.

Dernek başkanı Bülent Akkan’ nın 18.07.2018 tarihinde yaptığı kamuoyu açıklamasında, Masonluğun Fetullah Gülen ve Adnan Oktar ile hiçbir ilişkisi olmadığını ifade ederken(!) derneğin amaçlarını şöyle özetliyordu: ‘’Kaldı ki her türlü siyasi ve dini tartışmaların uzağında kendini geliştirmeye, yetiştirmeye, topluma ve insanlığa faydalı birer birey olma amacına yönelik felsefi çalışmalar yapan Masonlar ile de bu isimlerin bir arada anılması mümkün değildir.’’ Ne kadar güzel ama Nasıl inanalım? Yunanistan, İsrail, ABD, Arnavutluk, Gürcistan, Burkina Faso vs. de yaptıklarınızı nasıl açıklıcan? Burkino faso ‘da devleti bile rahatsız ettiniz, bir bakan Fransa’ ya yazı yazmak zorunda kaldı ‘’Bu adam bizim iç işlerimize karışıyor, ne yapmak istiyor’’ manasıyla. Bu mason ile de ‘’hiçbir bir ilgin yok’’

Gürcistan'da Loca Kurmaya gidiyorum diye gittin, THKP-C, PKK, PYD gibi düşmanlarımıza kucak açan, destekleyen Ermenistan Devletinin unsurları ile resmen masaya oturdun ortak ‘’konsigrasyon’’ imzaladın, kendi üyelerini de Kurulan büyük locaya monte ettin. Adamın dernek yetkilisi ÖRS Selim’ i de Ermeni Locasından gelen Gürcistan Büyük Locası Büyük Üstadı karşısında esas duruşa geçirdin. Bu mu Türkiye’ yi temsil etmek!!!

Bülent Akkan büyük üstat mesajı isimli bir mesaj yayınlarken masonluğu ‘’ Hür Masonluk her türlü siyasi ve dini tartışmaların uzağında kendini geliştirmeye, yetiştirmeye yönelik felsefi çalışmalar yapan, bireysel bir öğretidir.’’ Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu Bülent Akkan. Sen bu kurumun öğretisini eğer doğruysa bireysel öğretiden, ‘’Örgüt öğretisine ‘’ çeviriyorsun. Kalasoğlu ile birlikte inşaat işlerinden komisyon, mobisyon almaya kalkmayın söyleriz bak! Bu derneğin iç kontrol sistemi de kendi adamlarından olduğu için, Ne Jöle kafa Selim’ in EURO bazında tek seferlik harcırahı ne danışmanlara ödenen fahiş paralar ne de inşaat işlerinde yapılan harcamalar bağımsız denetimden geçmiyor. O konulara bilahare giricez.

Akkan, senin karşında masonlar yok, Türk kamuoyu var. Türkiye Cumhuriyetinin hangi organı, kuruluşu, mason locaları ile komşu ülkelerde faaliyet yapma kararı aldı? Siz nasıl Mason Locası olarak Türkiye’ yi temsil ediyorsunuz? Hangi devlet kurumundan görüş aldınız, kimin bilgisi var? Varsa, talimatı veren kim? Davutoğlu’ nun özel kalem müdürü, fetö’ nün mason imamı olduğu söylenen (Gürcistan) Tiflis eski Büyükelçisi Gürcan Balık’ ı, Mesut Bozkır gibi isimlerin mason imamlar olduğu söylendi. Bu haberlere tekzip yapmayı düşünmediniz mi? Yoksa bu isimler ile irtibatlı birilerimi var mı?

Türkiye dışında toplantılarda dernek isminizde TÜRKİYE ibaresi bile yokken, nasıl oluyor da Türkiye’ yi temsil ediyoruz diyebiliyorsun Akkan! Yayınlamış olduğun iç yazışmalarda Derneğinin başına ‘’Türkiye’’ ibaresi koyarak üyeleri kandırıyorsun, hukuk ihlali yapıyorsun. Birde kısaltman var TBL.

Mason büyük locası içerisine Ülkemizin üzerine sinmiş bir ahtapotun kolları var. Bunun kolları her yerde, ama başı nerede bilmiyoruz! Pensilvanyada mı Fransa’ da mı onu da tahmin etmek çok zor!

Sayın Akkan, Sen ve ekibin bodrum da yazın aman sabahlar olmasın diye rakının dibine vururken, bu ülkede her gün şehit haberleri ile ocaklar sönüyor. Akıl hocana dikkat et. O, tavşana kaç tazıya tut diyor. KARVAK isimli vakıf kurdurdu. Onun içinde bir mesaj var. Fetö hain darbe girişiminde hainlerin kurduğu konseyin ismi ve o konseyin hain darbe gecesi okudukları mesaj neydi? Sanki aynı kalemden çıkmış gibi. Tesadüfün böylesi!!! RESA nin bir diğer tertip elemanı ‘’Danışman, Devlet İlişkileri Yöneticisi SiÖn kesinlikle bunu çözecek size doğru bilgiler vererek doğru bir şekilde yönlendirecektir!

Bulmacayı çöz. Eğer bu oyunun parçası değilsen silkelen ve kendine gel, nasıl bir kumpasın içine alındığını gör ve gereğini yap.

Hürol Taşdelen isimli bir dernek üyesi aşağıdaki basın açıklamasını yaptı. Kendisini tanımıyoruz ama yüksek makine mühendisi ve bir zamanlar dernek üyesi olan bir insanın bu açıklamasını görmezden gelemezdik. Yine ibreti alemlik olaylar var içeride. Bakalım Masonlar büyük Locası Derneği, Türkiye’ yi nasıl temsil ediyormuş. Söz başka esas başka… Okunmasını tavsiye ederiz.

Basın Bildirim / Baş Mason Bülent Akkan, Mason Genel Kurulunda

adımdan söz etmiş

Ahaberci internet haber sitesinde (http://www.ahaberci.com/gundem/mason- cemaatinde-skandal-olay-h3999.html) , 26.Ekim.2018 tarihinde masonlar hakkında yayınlanan yazı ekinde, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası (HKEMBL), 2018 Genel Kurul Tutanağı yayınlanmış. Tutanakta okuduğuma göre baş mason Bülent Akkan, konuşmasında adımı geçirmiş; “Büyük Üstat En Muhterem Bülent AKKAN Kardeş, HKEMBL eski üyesi olan Yaşat İnan adlı kişinin internet ortamında kurmuş olduğu “Hamtaş” grubuna üye olan K:.’ler olduğunu, bazı K:.’lerin bu kişiyi adeta bir mürşit olarak gördüklerini, bu durumun çok sakıncalı ve üzüntü verici olduğunu ifade etti ve sözkonusu kişi ile ilgili olaylar hakkında Kardeşleri bilgilendirdi. Büyük Üstad En Muhterem Bülent AKKAN Kardeş, herkesin istediği gruba üye olabileceğini, ama o yerde Türkiye Büyük Locası ile ilgili bilgi varsa bu bilginin bir Kardeş tarafından servis ediliyor demek olduğunu, bazı Kardeşlerimizin Yaşat İnan adlı kişinin geri alınması için uğraştıklarını, tüzüklerimiz gereği bu şekilde üyelikten çıkartılmış bir kişinin hiç bir koşulda geri dönemeyeceğini, kimsenin af yetkisine sahip olmadığını,Hürol Taşdelen adlı benzer durumda bir kişinin de Ankara’da bulunduğunu, bu konularda servis yapan Kardeşlerin de gerekli disiplin süreçlerinden geçeceğini belirtti

… “ Baş mason Bülent Akkan konuları ve kişileri bir birine karıştırmakta. Ham-Taş eposta grubunun yöneticisi Yaşat İnan,  Ömer Köker baş masonluğu zamanında Büyük Loca ve Dernekten ihraç edilmiştir. 1  Yaşat İnan ‘ın af edilme beklentisi olabilir, baş mason Bülent Akkan konuşmasında söz edilen bu durumdur.

Hürol Taşdelen olarak üye olduğum Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ve Derneğinden, 2017’de kendi isteğim ile istifa ederek ve Masonluğa ağır eleştiriler yaparak ayrıldım. Hiçbir şekilde geri dönmeyi düşünmediğim gibi, Mason gerçeğini, bilimsel eleştiri çerçevesi içinde belgelere dayanarak, Türk Ulusuna anlatmak üzere, “Mason Tarikatı ve Emperyalizm” ana başlıklı bir dizi kitap yazım çalışmalarımı sürdürürken,www.huroltasdelen.com kişisel sitemde da yazılar yayınlamaktayım.  İstifa ettiğimi Bülent Akkan, Facebook ‘da CraftM isimli masonlara ait gizli grupta kendisi de teyit etmişti.

İstifa mektubum, e-posta ile 29.11.2017’de gönderildi; 

                                                                                                                               “  29.11.2017

Sn. Bülent Akkan, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ve HKEMD Başkanı / Büyük Ustası

Sn. H. Kürşat Patrlatan, HKEMD  Başkan Yrd.

Sn. Levent Tanrıdağ, Şafak Locası Birim Yöneticisi

Dünyada, özellikle de ülkemizde, başta “millilik” olmak üzere,  kendisinde var olduğu savlara, ilkelere, erdemlere bu kadar zıt bir tarikat, cemiyet, kurum yoktur ve olması da olanaksızdır. İnsan doğasında var olan tüm olumsuz duygu ve davranışlar; iktidar hırsı, koltuk sevdası, bencillik, şişmiş egolar, yalan, sevgisizlik ve entelektüel birikimsizlik, masonluğun kurumsal ve bireysel davranışları içinde etkin olarak var.

Üst dereceler denen,  kırmızı localarda ise, aynı gözlemlerim geçerlidir, ek olarak kendisini üstün insan sanan 33. Derece masonlar ve insan onuruna aykırı kimi davranışları.

Masonluk üzerine yeterince gözlem yaptım,  daha fazlasına da gerek yok.  Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ve HKEMD’den istifa ederek ayrılıyorum. Gereği için bilginizi ve İstifa ettiğime dair bir belgenin üye kayıtlarındaki adresime iletilmesini rica ederim.

Bu mektubun ıslak imzalı kopyası iadeli taahhütlü olarak İstanbul Merkez adresinize gönderilmiştir.

Esenlik olsun…

Hürol Taşdelen” 

İstifamdan birkaç gün sonra, yalnızca masonların üye olabildiği Facebook da gizli durumunda CraftM isimli grupta,  Baş mason Bülent Akkan’ı İngiltere Birleşik Büyük Locası  300. Yıl kutlama şenliğinde,  İngilizler karşısında gösterdiği davranışı bir Türkçü olarak eleştirdim ve kendisi de gruba derhal bir kısmını aşağıda verdiğim mesajı yayınladı;

“1) Öncelikle Hürol Taşdelen denen kişi camiamızdan istifa etmiştir ve kendisine kardeşim diyemeyeceğim.

2) Sadece düzenli kardeşlerimize açık olan bu siteden kendisinin çıkarılması için sitenin kurucusu olan Pek Muhterem Cevad Gürer Kardeşimizden rica ettim. (…).”  

Baş masonun “servis etmek” dediği, Türk Ulusuna nesnel gerçekleri aktarmaktır. Masonlar hep “gizli olmadıklarını, kapalı olduklarını” söyler dururlar. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş bir yasal dernek durumunda olduklarını da dikkate alarak, masonlara dair bilgilerin halkla paylaşılmasından neden bu kadar rahatsız oluyorlar ve kardeşlerini disiplin ile tehdit ediyorlar?

Saygılarımla…

Esenlik olsun.

Hürol Taşdelen

Elektrik-Elektronik Yük. Mühendisi

 Fotoğrafların Açıklaması

İngiltere Birleşik Büyük Locası, İngiliz emperyalizminin yayılmasının en güçlü aygıtıdır ve İngiliz masonluğuna bağlı tüm büyük locaların kutup yıldızıdır. 

İngiltere B. Büyük Locasının başı, baş masonu İngiliz Kraliyetinin Prensidir. Seçimle değil, Monarşik güçle. 

Fotoğraflarda, İngiltere B. Büyük Locasının 300. Yıl kutlamalarında çekilmiştir. İkinci fotoğrafta en önde tek başına oturan İngiliz Kraliyet Ailesinde Kraliçenin eşi Prens, İngiltere B. Büyük Locasının baş masonu. Ardında ise, kendisine biat etmiş, bağlısı büyük locaların baş masonları dizi dizi oturuyorlar. 

Oturma sıralamasını, İngilizlerin tanıma yıllarına göre belirlerler. İngiltere B. Büyük Locası, Türkiye'de HKEMBL 'nı 70'li yıllarda tanımış buna göre protokolde sıra vermiştir.

Üstteki birinci fotoğrafta Türkiye 'de HKEMBL baş masonu Bülent Akkan, 5. sırada arkalarda oturmakta.

Masonların kendi aralarında ne yaptığı kendi işleridir. Ancak, uluslararası ortamda Türkiye adını kullanmaktalar. Baş mason o toplantıda Türkiye Büyük Locası baş masonu olarak bulunmakta. Bir Türk olarak, Türkiye ismini kullanan bir kurumun başının, İngilizler karşısındaki ezikliğinden utanç duyuyorum.

HKEMBL 'nın kendi yazışmaları, toplantı tutanaklarında, uluslararası ortamlarda "Türkiye" adını nasıl kullanabiliyorlar?  Türkiye adını kullanmak yasa ile Bakanlar Kurulu kararlarına bağlı iken? Bunu da ben anlamıyorum!

 1 : Mason Yaşat İnan'ın ihraç kararını veren Yüksek Haysiyet Divanı başkanı Ali Ulvi Dönmez. Yani hem suçlayan hem yargılayan. Mason adaleti böyle bir şey.

Yüksek Haysiyet Divanı Üyelerden birisi ve ihraç kararında imzası da olan, Ak Parti bir önceki dönem milletvekili 32. Derece mason Mürteza Zengin. Mürteza Zengin, 28 Şubat Post Modern askeri darbesinin en önemli isimlerinden Orgeneral Çevik Bir 'in avukatıdır.

İhraç Kararı 01.10.2015 tarihinde alınır ve dönemin baş masonu 33. derece mason, Avukat Ömer Köker tarafından onaylanır. 

İhraç kararlarında son karar, Genel Kuruldur. Yaşat İnan hakkındaki karar için genel kurula itiraz eder, ama son anda itirazını geri çeker. Çünkü genel kurul kararı onaylarsa, af yetkisi de genel kurul da olacaktır. Oysa genel kurul da görüşülmezse af yetkisi baş masonun. Yaşat İnan 'ın umudu bir sonraki baş mason Bülent Akkan 'dır. Araya eski baş masonlar da girer. Baş mason Bülent Akkan Yaşat İnan 'ı affetmez.

ahaberci.com

adminadmin