Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-07-2021 13:34   Güncelleme : 13-07-2021 14:03

İyi Parti ve CHP Meclis Üyeleri Atakum Sahilinde camiye karşı çıktı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Atakum sahilindeki itfaiyenin yanındaki park alanının camiye dönüştürülmesi kararına CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından ret edildi.

İyi Parti ve CHP Meclis Üyeleri Atakum Sahilinde camiye karşı çıktı

 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Meclis Üyesi Hasan İpek ve İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir, Atakum İlçesi’ndeki itfaiye binasının yanındaki park alanına cami yapılmasının doğru olmadığını belirterek, “ Gürültüde mi ibadet yapsınlar” dedi.

Caminin yapılacağı alanı doğru bulmadıklarını belirten CHP Meclis Üyesi Hasan İpek, “Toplumsal hassasiyetimiz var ama eğri oturup doğru konuşalım. Burası Atakum’da marina dediğimiz yer turizm potansiyeli yüksek bir yer. Burada insanlar sandalyelerini koyup sohbet muhabbet ediyorlar. Adnan Menderes kısmı dediğimiz aksta eğlence mekanları da var. Sadece Samsun’dan değil, farklı illerden de insanlar geliyor. İnsanlar gürültü içinde mi ibadet yapacak? Kutuplaştırmayalım. Bunu neden böyle yapıyoruz. Cami yapılsın ama bu alana değil. Düşünelim, doğru karar verelim. O bölgenin özelliğine göre çalışalım” dedi.

MHP Grup Başkanvekili İsmail Sevindik ise esprili bir dille yaklaşarak, “Ulaşım ana planı, bisiklet yolu ana planı hazırladık ama herhalde bir ibadet ile ilgili de bir ana plan hazırlamamız gerekiyor. Durduk yere önümüze şok teklifler gelmesin. En azından birileri için şok olacak teklifler gelmesin. Herhalde ibadet ana planı hazırlamamız gerekiyor gibi espirili bir şey söylemek istedim” dedi.

MENDERES TÜREL’DEN ATAKUM SAHİLİNE DE MESCİD İSTİYORUZ!

Atakum Sahili boyunca bir tane bile ibadethanenin olmaması Atakumlular ve sahil yolunda gezintiye çıkan vatandaşlar tarafından şikayet edilmesine rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi bu meseleye bir türlü el atmıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonrası hayat alanı olarak Antalyalılara hizmet vermeye başlayan ve çocuk, genç, yaşlı her kesimden vatandaşa hitap eden Konyaaltı Sahili’nde vatandaşların ibadet ihtiyaçları unutulmamış, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beach Park’ta yapımı tamamlanan mescit ibadete açılmıştı.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Sahilde gün boyu zaman geçiren vatandaşların ibadet ihtiyacını da karşılayabilmesi amacıyla kadın ve erkekler için oluşturulan mescitlerde abdest almak için şadırvan ve namaz alanları yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri de Konyaaltı sahil mescid projesine gülerek “gürültüde mi ibadet yapsınlar” demişler miydi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN