Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-11-2020 04:00   Güncelleme : 08-11-2020 04:00

İyilik Dolu Paketler Atakum’dan İzmir’e Yola Çıktı!

İzmir’de yaşanan felaket ardından Samsun Atakum ilçesinde iyilik hareketini başlatan 5 genç, kısa bir sürede yaygınlaştırdıkları kampanyalarını bugün kargo ile birlikte, aralarında Akut, Kızılay, İzmir Valiliği, Afet Stk Platformlarının da aralarında bulunduğu koordinasyon ekibine gönderdi.

İyilik Dolu Paketler Atakum’dan İzmir’e Yola Çıktı!

İyilik hareketini Samsun’un Atakum ilçesinden başlatan gençler Begüm Karahan, Hale Nur Kartal, Neslişah, Oğuzhan Öztanır ve Semiha Memişoğlu, gerçekleştirdikleri basın açıklamasında; ‘’Bizler Atakum’da yaşayan, yaşadığımız yerin sevdalısı, ülkemizde yaşanan sorunlarda hızla bir araya gelen ve destek olmak için çözüm arayan gençlerdeniz. Şikayet etmiyoruz, çözüm üretmek için yoğun bir çaba sarfediyoruz. İzmir depreminin olduğunu duyduğumuz andan itibaren, yaraların sarılmasına nasıl destek oluruz diye sürekli bir araya geldik. İzmir Afet Koordinasyon Ekibi ile temasa geçtik ve kısa süre içerisinde tam 5 gün sürecek olan bir kampanya başlattık. Atakum ilçesinde yaşadığımız için öncelikle çevremizi harekete geçirmek istedik ve bunu kısa sürede başardık.’’ açıklamasında bulundu.

 

19 Mayıs Üniversitesi Almanca ve Fransızca öğretmenli öğrencisi Begüm Karahan; ‘’Biz Atakum ilçesinde yaşayan, farklı alanlarda öğrenim gören ve gençlik çalışmaları alanında deneyim sahibi olan bir ekibiz. Güzel de bir arkadaşlığımız var ve bir araya geldiğimizde de bu şehir için neler yapabilirizi sürekli tartışıyoruz.

İzmir’de yaşanan felaketten dolayı çok üzgünüz. Az da olsa ne yapabiliriz nasıl destek olabiliriz diye bir araya geldiğimiz de, İzmir Valiliği ve Afet Koordinasyon Ekibinden gelen ihtiyaç listesini, sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk ve destek istedik. 5 gün gibi kısa süre içerisinde paketlerimizi hazırladık, Atakum ilçesinde bulunan bir özel kargonun desteğiyle bugün İzmir’e hareket etmesi için teslim ettik.’’ Açıklamalarında bulundu.

Gençlik çalışanı Oğuzhan Öztanır ise; ‘’ Atakum’da gençler neler yapabilirim bu felaket ardından diye çok düşündü, çeşitli toplantılar gerçekleşti, kısa sürede örgütlendi ve harekete geçerek sonuca ulaştı. Çağrımıza kulak veren yetişkin destekçilerimize, genç arkadaşlarımıza ve kurumlara çok teşekkür ediyoruz. Kuru gıda, hijyen setleri gibi ihtiyaç malzemelerini, pandemiden dolayı daha da dikkat ederek sterilledik, paketledik ve kargo şirketine teslim ettik. Kargo şirketinde de çeşitli temizlik ve kontrol işlerimlerinin ardından bugün İzmir’e ulaşmak için yola çıktı.’’ Açıklamasında bulundu.

 

Basın açıklaması ve paketleri teslim ettikten sonra gençler, destek veren yetişkinlere ve kurumlara teşekkür ziyaretinde bulunmak için yola çıktı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN