Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-12-2019 09:04   Güncelleme : 02-12-2019 09:04

Kadınlar en sevdikleri eş baba ya da kardeşler tarafından öldürülüyor!

Akademik Düşünce Enstitüsünden Farkındalık Yaratacak Bir Söyleşi: “Kadın Cinayetleri Bize Ne Söyler”

Kadınlar en sevdikleri eş baba ya da kardeşler tarafından öldürülüyor!

Akademik Düşünce Enstitüsü, toplumsal meseleler hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği söyleşilerinde son günlerde sıkça kamuoyunda tartışmalara yol açan kadın cinayetlerini konuştu.

Samsun Kent Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşinin konuğu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Yüce oldu.

Enstitü Yönetim Kurulu başkanı Metin Öz'ün konuşması ile başlayan söyleşi de ilk olarak Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şeyda Türkmen günün önemine ilişkin bir sunuşta bulundu.

Doç. Dr. Yasemin Yüce, söyleşiye kadın ve erkek olmanın biyolojik yükümlülüklerinden ziyade toplumun atfettiği değerler çevresinde şekillendiğini aktararak bu çerçevede kadın ve erkeğin toplumsal rolüne değindi.

YÜCE, iş hayatındaki kadınların evdeki sorumluluklarının devam ettiğini bu durumun kadınların iki vardiya çalışmasına ve iş yükü artan kadının siyasette ya da idari görevlerde gönüllü olamamasına neden olduğunu söyledi. Konuşmasına kadın cinayetlerinin nedenleri ve çözüm önerileri üzerine devam eden YÜCE, kadın cinayetlerini, işlenen diğer cinayetlerden ayıran temel etmenin, cinayetlerin failinin belli olması olduğunu genellikle de en sevdikleri eş, baba ya da kardeş gibi aile içinden kişiler tarafından işlenmiş olması olduğunu belirtti.

Kadın cinayetlerinin engellemesi için atılacak ilk adımın kadının toplumda, kadına yüklenen toplumsal değerlerden önce insan olarak değerlendirilmesi olduğunu vurguladı.

Söyleşinin, soru ve cevaplarla sona ermesinin ardından katılımlarından dolayı Yönetim Kurulu Başkanı ÖZ, Yasemin YÜCE’ye kendisi adına TEMA Vakfına bağışlanan fidanların sertifikasını takdim etti.

adminadmin