Eğitim
Giriş Tarihi : 01-04-2021 10:40   Güncelleme : 01-04-2021 10:40

Kadrosunu Samsun Üniversitesine Aldırabilecek mi!

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç’un Hedefinin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde olan Kadrosunu Samsun’a aldırması için yeni bir fırsat doğdu.

Kadrosunu Samsun Üniversitesine Aldırabilecek mi!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’un Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ndeki akademik kadrosunu Samsun’a alabilmek için OMÜ ve SAMÜ rektörleriyle görüştüğü öğrenilmişti.

Covid 19 tedavisini Samsun’da tamamlamak yerine özel ambülans uçakla Ankara’ya giderek tedavisine devam ettiren İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç’un Sağlık İl Müdürlüğü sözleşmesi sözleşmesi geçen yıl nisan ayında dolan ve pandemi dolayısıyla uzatılan Dr. Öğr. Üyesi Oruç’un uzatılan sözleşmesi  15 Nisan’da dolacak.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yapılan sürpriz atama İl sağlık Müdürü’nün kadrosunu Samsun’a aldırması için yeni bir imkan açmış gibi görünüyor.

Bilindiği gibi YÖK, Samsun Üniversitesi’ne rektörlük tarafından önerilen isim yerine Kırşehir Tıp Fakültesinden bir isimi dekan olarak Kırşehir Üniversitesi Tıp Fakültesinden Biyolog Prof. Dr. Ergin Kariptaş atadı.

Samsun Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi için dekan olarak YÖK’e ismi önerilen Prof. Dr. Fatih Özkan'ın neden atanamadığı ise merak konusu olmuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN