Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-01-2021 08:11   Güncelleme : 12-01-2021 08:11

Karadeniz’in Kurtuluşu Samsun-Sarp Hattıdır!

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, geçtiğimiz günlerde çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Giresun’a gelen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Samsun-Sarp arasına yapılması istenen demiryolu hattı ile ilgili olumlu görüş bildirmesinin heyecanla karşılandığını söyledi.

Karadeniz’in Kurtuluşu Samsun-Sarp Hattıdır!

Ulaştırma Karaismailoğlu’nun ‘Samsun-Sarp Demiryolu için çalışıyoruz’ şeklindeki açıklamasını değerlendiren Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kara, şöyle konuştu:

”Bölgemizin Doğudan-Batıya, Kuzeyden-Güneye Tren yolu hatlarının biran önce hayata geçirilmesi hem bölge hem de ülke için çok önemli katkılar sağlayacağı kaçınılmazdır. Bugün ülkemizde demiryolu ağı olmayan tek bölge Karadeniz Bölgesidir. Halen Doğu Karadeniz’in fındık ve çay gibi ülkemizi dünyada başköşeye yerleştiren ürünlerin avantajlarından ve turizminden yararlanamama sebebinin altyapı yatırımlarının eksikliğinden kaynaklandığı açıktır.” dedi.

 

TEK ÇARENİN DEMİRYOLU OLDUĞUNU FARK ETMELİYİZ 

GESOB Başkanı Kara sözlerini şöyle tamamladı: “Günümüzde yolcu taşımacılığına uygun olmayan Karadeniz’e ilave çarenin tren yolu hattı olduğu gerçeğini fark etmemiz lazım. Yapılan hava limanları, üniversiteler, Limanlar tren yolu hatları ile doğudan- batıya, kuzeyden-güneye bütün Türkiye ile bütünleşmesi sağlanırsa bu illerin göç veren değil göç alan iller olacağı açıktır. Karadeniz’in kurtuluşu tren yolu hatlarına bağlıdır. Tren yolu hatlarının biran önce hayata geçirilmesi hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli katkılar sağlayacaktır.”

Ordu Olay - Yeşil Giresun

Recep YAZGANRecep YAZGAN