Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-09-2022 14:31   Güncelleme : 28-09-2022 14:31

Karadenizlinin Tek Odaklanacağı Proje Samsun-Sarp Demiryolu

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, “İlgili herkesin bundan sonra odaklanacağı proje de bölgemiz ve ilimiz için Samsun-Sarp Demiryolu Projesi olmalı ve bu konuda çaba sarf edilmelidir.” dedi.

Karadenizlinin Tek Odaklanacağı Proje Samsun-Sarp Demiryolu

Cevahir şu açıklamayı yaptı: Yaklaşık 23 yıldır ben Şükrü Cevahir olarak bu çatı altında, Meclisinde üye olarak, yönetiminde başkan yardımcısı olarak, son 4 buçuk yılında de sizlerin teveccühleri ile meclis başkanı olarak görev yaptım. hepinizin malumu 5 Ekim 2022 tarihinde Odamızın 21. Dönem Meclisinin seçilmesi için yönetim kurulu seçin kararı aldı. Bu karar20. Dönem Meclisinin son toplantısı olduğuna işaret ediyor.

ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK

Rize Ticaret ve Sanayi Odası, benim de görev aldığım 23 yıl içerisinde odamız yönetimlerinin ve meclisinin ilimiz için yapılan hizmetlere öncü lokomotif görevi yapmıştır. Bu hizmetler için çalışmalar yapmış, kamuoyu oluşturmuş, ilgili mercilere sunmuş, sonunda ilimize hizmet olarak sunulmasında öncü rol üstlenmiştir. Bunlardan bazılarını hatırlatmak isterim.

ŞİMDİ BÜYÜK HEDEF SAMSUN-SARP DEMİRYOLU

Devlet Hastanemizde yani bugünkü Araştırma Hastanesinde Onkoloji Bölümünün açılması, dönemin rektörü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinin Açılması. Kalkandere İlçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ve 2.  Etap çalışmaları. Ovit Tüneli Projesinin hayata geçirilmesi. Bunun için  Rize Mardin Sevgi Yolu Projesinin geliştirilmesi ve yürürlüğe sokulması. Rize Artvin Havalimanı Projesi için önemli çalışmalara öncülük edilmesi. Rize İyidere Lojistik Merkezi Projesinin teknik ve fizibilite çalışmalarına İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkanlığı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte çalışmalar yürütülmesi. Yaklaşık 11 Milyon Avro ile Türkiye’deki tüm odalar içerisinde Avrupa Birliği’nden en yüksek maddi miktarda hibe alınan Çayeli’ndeki Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesini bizzat bünyesinde takip ederek ilimize kazandırması. Odamız ilimiz için daha birçok projeye de katkı sağlamıştır. Yeni seçilecek olan meclisin ve ilgili herkesin bundan sonra odaklanacağı proje de bölgemiz ve ilimiz için Samsun-Sarp Demiryolu Projesi olmalı ve bu konuda çaba sarf edilmelidir.

5 EKİM’E KADAR YARIŞMAK 6 EKİM’DE HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Benim hayatta edindiğim tecrübe, birinin başarısı yarıştığı insanı kötüleyerek, karalayarak bir yere gelmesi değil, kendi becerilerini sergilemekten geçer. Bir nasihat de iktidarda olanlara. Adaletli, hakkaniyetli eşit ve tarafsız olunmalıdır. Sloganımız; Rize için 5 Ekim’e kadar Yarışmak, 6 Ekim’de hep birlikte çalışmak!”

Kaynak: orduolay.com

Recep YAZGANRecep YAZGAN