Siyaset
Giriş Tarihi : 21-03-2022 18:19   Güncelleme : 21-03-2022 18:19

Karapıçak Arge Projelerini Devlet Bahçeliye Sundu

Milliyetçi Hararet Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak MHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Araştırma ve Geliştirme - ARGE birimi üzerinden 2022 ve 2023’de yürütülecek olan projelerini sundu.

Karapıçak Arge Projelerini Devlet Bahçeliye Sundu

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Genel Merkezi ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada “ARGE birimimiz şuan Samsun yereli öncelikli olmak üzere 40’a yakın proje üzerinde çalışıyor. Bu projeleri siyasi projeler, yerel projeler ve ulusal projeler olarak sınıflandırabiliriz. Siyasi projelerimizi teşkilatlarımız ve ilgili başkan yardımcılarımızla birlikte yürütüyoruz ve sonuç raporlarını genel merkezimize iletiyoruz. Yerel projelerimizi ise ilgili kurum ve kuruluşlar ile istişareler halinde geliştirdik ve yürütüyoruz. Biliyoruz ki bir siyasi parti teşkilatıyız. Siyaset icra edilecek projeleri ilgili kurum ve kuruluşları ile paylaşır ve kabul görenlerinin sonuçlarını ölçer. Bizler de böyle yapıyoruz. Gerek üniversitelerimiz gerek Valilik makamı ile bu projelerimizi paylaşıyoruz.” dedi.

Ulusal projeler ile ilgili olarak da “Yerelde uygulanan projelerin ulusalda uygulanabilecek çıktıları yani doğruları da oluşuyor. Bunları da Genel Merkezimiz ile paylaşıyoruz. Bazı projelerimiz sonucunda görüyoruz ki ilgili kanun ve yönetmeliklerde değişimler veya ilaveler gerekiyor. Bunları da detaylandırıp gerekçeleri ile birlikte Genel Merkezimize raporlar halinde iletiyoruz.” diyen Karapıçak yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Madde bağımlılığı ile ilgili olarak ulusala örnek bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Karapıçak “ARGE birimimiz ve Kamu ayağındaki madde bağımlılığı ile ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte geliştirdiğimiz projeyi Valilik makamı ile paylaştık. Samsun Valimiz Dr. Zülkif Dağlı’ya da projemiz ile ilgili sunum yaptık. Kendileri de ilgili kurumlarla benzer projeler yürütüyorlar. Çalışmalarımızı ve yasalar bağlamında değişiklik önerilerimizi kendileri ile paylaştık. İnanıyoruz ki Samsun’da konu ile ilgili yakın gelecekte ilgili tüm kurumların koordinasyonunda olumlu ve hızlı gelişmeler olacaktır. Bizler de bu gelişmelerin takipçisi olacağız. Mutluluğumuz, Valimiz ve ilgili kurumlar konuya hassasiyetle yaklaşıyor. Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde çok değerli bir kadro var. Onlar da bu projeler konusunda bizlerin paylaştığı heyecanı yaşıyorlar. Hep birlikte el birliği ile madde bağımlılığı ile çok yönlü olarak yerelde ve ulusalda mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu manada siyaset kurumuna düşen görevleri bizler üstlenmeye hazırız. Bu ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Projemize teşkilatımızın desteği ile toplumuzun sorunlarının çözümüne yönelik bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar halkımızın partimizden beklediği vizyonun göstergesidir.” dedi.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN