Güncel
Giriş Tarihi : 10-04-2020 14:01   Güncelleme : 10-04-2020 14:14

KARDO Başkanı Taner Yılmaz "Sokak Dezenfektasyonu Koronayı Öldürmüyor Eko Sisteme Zarar Veriyor!"

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz, stadyum, park, bahçe ve sokaklarda kullanılan kimyasal içerikli dezenfeksiyonlara dikkat çekerek bu yerlerde yapılan dezenfektan uygulamalarının gereksiz olduğunu belirterek, kentlerimizin yeşiline, ağaçlarına ve hayvanlarına zarar vermekten başka bir şeye yaramayacak uygulamadan acilen vaz geçilmesi gerektiğini belirtti.

KARDO Başkanı Taner Yılmaz

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Biz virüsü yok edeceğiz diye canlılar için yararlı virüsleri yok etmemeliyiz. Kentlerimizin ekosistemini çökertmemeliyiz.

Her önümüze getirilen dezenfektan malzemelerini kullanmamalıyız.

Şehirlerimizde bulaşma zincirini kırmak için Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate almalıyız.

Kapalı kapılar, asansörler, tuvaletler gibi ortak kullanım alanları, seyahatte kullanılan trenler, raylı sistemler, otobüsler, uçaklar, dolmuş araçlar her kullanımda ve aktarımda temizlenmelidir. Belediyelerimiz atık toplamaya özen göstermelidir.

Kentimizin ekosistem zincirini ayakta tutmalıyız. Yerel yönetimler enerjilerini fayda getirecek uygulamalarda kullanmalıdırlar.

Devletimizin yetkili kurumlarının dediklerini sıkı sıkı uygulamalıyız. Evde Kal Türkiye sloganını başardığımızda, biz koronavirüs hastalığını yeneceğiz.  

Recep YAZGANRecep YAZGAN