Güncel
Giriş Tarihi : 15-05-2015 23:30   Güncelleme : 15-05-2015 23:30

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da 109 günlük grev, asgari ücretlilerin aldıkları yüzde 40'a yakın zammın ardından sonlandırıldı

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da 109 günlük grev, asgari ücretlilerin aldıkları yüzde 40'a yakın zammın ardından sonlandırıldı.

Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayi İşçileri Sendikası (Ağaç-İş) Kastamonu Şube Başkanı Kadir Çölmekçi, 109 gündür süren grevle ilgili olarak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grev süresince işçilerin yoğun bir stres yaşadığını söyledi.

Fabrika yönetimiyle görüştüklerini ve maaşlarda iyileşme sağlandığını ifade eden Çölmekçi, şöyle konuştu:

"İşçilerimizin bir kısmı bugün başladı mesaiye, bir kısmı yarın diğer kısmı da pazartesi başlayacak. Yoğun bir tempodan geçtiği için arkadaşlar biraz dinlenme ihtiyacı oldu. 213 kişiyle başladığımız grevde bazı kopmalar yaşadık ve 138 kişi kalmıştık. En düşük maaş alan arkadaşımız yüzde 40'a yakın zam aldı. Maaşı daha yüksek olanlara pek bir şey vermediler, tabanı yükselttiler yani. Asgari ücret alan bin 100 lira maaş ve maaşın yüzde 10'u kadar prim alacak. Herkese hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın."

Bu emek mücadelesinde yanlarındaki arkadaşları başta olmak üzere kendilerine destek olan herkese teşekkürlerini ileten Çölmekçi, "Allah razı olsun, Allah onların da gönlüne göre versin. Giden arkadaşlarımıza biraz kırgınız ama onlar da bizim arkadaşlarımız. Sonuçta, orada yine beraber çalışacağız. Keşke, yine hep beraber girseydik diye düşünüyorum. Acele ettiler" diye konuştu.

Çölmekçi, grevin çözüme kavuşturulmasında her zaman yanlarında olan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, bürokratlar ve Ağaç-İş'in tüm işçilerin minnettar olduğunu dile getirdi.

 

 

adminadmin