Genel
Giriş Tarihi : 06-03-2018 12:12   Güncelleme : 06-03-2018 12:12

Keramete Değil Fikre Çağıran Lider

İZU Milli Gençlik Kulübü tarafından Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “Erbakan Hoca’yı Anma ve Anlama Programı” gerçekleştirildi.

Keramete Değil Fikre Çağıran Lider

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşmacılar, üniversite öğrencilerine Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ve onun liderlik ettiği Milli Görüş’ü anlattı.

Birçok üniversite öğrencisinin Milli Görüş Lideri Erbakan Hoca’yı anmak için bir araya geldiği programa Millî Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Millî Gazete yazarı ve Saadet Partisi GİK Üyesi Ekrem Şama, Prof. Dr. Arif Ersoy ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Milli Gençlik Kulübü Başkanı Emre Yılmaz katıldı.

Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. sene-i devriyesinde Milli Gençlik Kulübü öğrencileri tarafından Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde ‘Erbakan Hoca’yı Anma ve Anlama Programı’ gerçekleştirildi. Birçok üniversite öğrencisinin Milli Görüş Lideri Erbakan Hoca’yı anmak için bir araya geldiği programa Millî Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Millî Gazete yazarı ve Saadet Partisi GİK Üyesi Ekrem Şama, Prof. Dr. Arif Ersoy ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Milli Gençlik Kulübü Başkanı Emre Yılmaz katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Mustafa Kurdaş, Ekrem Şama ve Arif Ersoy, üniversite öğrencilerine Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ve onun liderlik ettiği Milli Görüş’ü anlattı. Erbakan Hoca ve onun Milli Görüş mücadelesini anlatan bir de sinevizyon gösterisinin yayınlandığı programın sonunda, Milli Gençlik Kulübü tarafından Mustafa Kurdaş ve Ekrem Şama’ya birer ödül verildi.

“ERBAKAN HOCA, SOSYOLOJİK BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”

Şimdilerde dünyanın dört bir yanında Erbakan Hoca için anma ve anlama programlarının düzenlendiğini belirten Millî Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, ”Bazı insanlar yaşarlar, iz bırakırlar, giderler ve yine de yaşamaya devam eder. Bir insan düşünün büyük filozof olsun, bir başka kişi düşünün ki büyük bir devlet adamı olsun, bir başka insan düşünün ki âlim olsun, bir başka adam düşünün ki bir sanayici olsun vs. Bu özellikleri ile Erbakan Hocamız hak ve adalet yolunda ilerledi. “Kimse bizim kerametimize bakıp peşimize gelmesin, bizim fikirlerimiz için peşimize gelsin” diyen Erbakan Hoca, sosyolojik bir devrim gerçekleştirmiştir. Hocamız 1960’larda, büyük kavga ortamı varken Milli Görüş davasını başlattı ve o günden bu güne Milli Görüş’ün adı hiçbir kavgada anılmadı” diye konuştu.

“GÖMLEĞİ İLİKLEMEYE DOĞRU DÜĞMEDEN BAŞLAMAK”

Kurdaş, “Erbakan Hoca’yı tanımlarken kullanmayı sevdiğim bir söz vardır. Gömleği iliklerken ilk doğru düğmeden başlamak gerekir. Erbakan Hocamız, gömleği iliklemeye doğru düğmeden başladı. Eğer yanlış düğmeden başlar, sondaki düğmeyi başa getirirsiniz Milli Görüş için değil, Avrupa Birliği için çalışırsınız. Bu hususta ilk defa buradan sizlere önemli bir olayı anlatmak isterim. Saraybosna muhasara altındayken, Sırplar Avrupa’nın ortasında bir insanlık suçu işlerken Aliyaİzzetbegoviç, 38 milletvekiliyle meclisin en küçük grubuna sahip ve hükümette hiçbir yetkinliği olmayan Erbakan Hocamız tarafından Ankara’ya davet edildi. Zorlu bir süreçte bile Aliyaİzzetbegoviç, Erbakan Hoca ile görüşmek için Ankara’ya gelebildi” diyerek, zor şartlar altında bile Milli Görüş mücadelesinin yürütüldüğünü belirtti.

“HEDEFİNE KİLİTLENMİŞ BİR ROKET”

Kurdaş, “Basına kapalı olan ve Millî Gazete’yi temsilen benim de sadece fotoğraf çekebildiğim görüşme Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Bir buçuk saat Erbakan Hoca ile Aliyaİzzetbegoviç baş başa görüştükten sonra aynı otelde bir toplantı yapıldı. Ben o toplantının yapılacağı salona girdiğimde adeta şok oldum. Hükümette hiçbir etkinliği yokken Erbakan Hocamız, Bosna Savaşı’nın koordine edilmesi için İhvan, Müslüman Kardeşler, Cemaat-i İslami gibi önemli cihat gruplarından birçok önemli ismi ve âlimi bir araya getirmişti. O toplantıdan sonra Bosna’ya giden yardımlarla savaş kazanıldı. Bakın bu da Hocamızın hedefine kilitlenmiş bir roket gibi Milli Görüş davasına hizmet ettiğini gösterir” şeklinde konuştu.

“ÇIĞIR AÇAN LİDER”

Yazar Arif Ersoy, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yeni bir ufuk açtığını belirterek, “Yaşayışı ve sözleriyle Milli Görüş yolunu bizlere açan Erbakan Hocamızı rahmetle anıyoruz. Milli Görüş, bir kavmin düşüncesi değildir. Millî Görüş, Millet-i İbrahim’in görüşüdür. Erbakan Hoca’ya çığır açan lider diyoruz. Esas olan, onu anlamaktır. 20. yüzyılda Erbakan Hoca büyük bir değişim hareketi başlatmıştır. Kendisi hidayet ile ilmi birleştiren bir liderdir. O 1940’larda sizler gibi bir üniversite öğrencisiyken sadece akademik değil, ilmi yönden de kendisini geliştirmek için azmeden Erbakan Hoca, büyük feraset sahibiydi. Bu nedenledir ki Hocamız 40 yılı aşkın bir süredir ne konuştuysa şimdi onlar bir bir gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ GÖRÜŞ, BİR TOPLANMA NOKTASIDIR”

Erbakan Hoca’nın yaptığı çalışmalara işaret eden Ersoy, “Hoca ne anlattıysa onu uygulamak için bir sistem inşa etmeye çalıştı. İyi bir imana sahip olabilirsiniz, iyi bir âlim olabilirsiniz ama uygulama olmadığı zaman bir şey ifade etmez. Bu yüzden mevcut olan bozuk olan sistemi düzeltmek gerekir. Erbakan Hocamız bu sistemin bozukluğunu anlamış, kavramış, tanımıştır ve yeni bir düzenin kurulması için Adil Düzen’den bahsetti. Adil Düzen kimsenin fikri değildir. Bütün peygamberlerin tebliğ ettiği sistemindir. Erbakan Hocamız da bize Milli Görüş’ü ve Adil Düzen fikrini miras bıraktı. Bu mirasa siz öğrenci kardeşlerimiz sahip çıkmak zorundasınız” şeklinde konuştu.

“iSLAM LiDERi”

Saadet Partisi GİK üyesi ve Millî Gazete yazarı Ekrem Şama, Erbakan Hoca’nın çok önemli tasavvufi aşamalardan geçtiğini söyleyerek, ”Daha ortaokul döneminden itibaren Kur’an, hadis ve kelam konularında ilim halkalarına dâhil olmuştur. Bu nedenle ki kendisi tüm problem ve zorluğa karşı zihnindeki hadis ve Kur’an bilgilerine başvururdu. Hocamız hem manevi yönden, hem maddi yönden hem siyasi yönden büyük bir inkişaf kat etmiştir. Bu yüzden Erbakan, aynı zamanda büyük bir İslam lideridir. Konya’da 40 kişilik bir âlim şûrası oluşturuldu. Abdülhamid Han’dan beri Müslümanların siyaset arenasında etkinliğinin olmadığını bilen âlimler öncelikle siyasette İslam davasını yürütecek bir lider belirleme kararı aldılar. O şûrada Erbakan Hocamız lider olarak belirlenmiş ve 4 partisinin kapatılmasına rağmen 2011’in 27 Şubat’ına kadar cihada devam etmiştir” diye konuştu.

“ABD ÜSLERİNİ KAPATMIŞTI”

Şama, “Erbakan Hoca hiçbir yazısına besmelesiz başlamamıştır. Gece ibadetlerini hiçbir zaman aksatmamıştır” ifadelerini kullandı. Şama, “Erbakan Hoca Kıbrıs Harekâtı sırasında zekâsını ortaya koymuştur. Bizlere kendisinin dünya lideri olduğunu göstermiştir. ABD’nin 6. Filo tehditlerine karşı, elimizde füze, silah olmamasına rağmen Erbakan Hoca, ‘Garantörü olduğumuz Kıbrıs’a müdahale etmeye kalkarsanız bomba yüklü uçaklarımızla şahadet dalışı yaparız’ demiştir. İşte parlak bir zekâ ABD’nin geri adım atmasını sağlamıştır” diyerek, Amerika’nın bundan sonra bir daha ülkemize ambargo uygulamadığını ifade etti.

MİLLİ GAZETE

adminadmin