Güncel
Giriş Tarihi : 31-03-2023 15:06   Güncelleme : 31-03-2023 15:06

Kılıçdaroğlu ve İnce'nin Adaylığına İtiraz Etti!

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik; yaptığı itirazda Kılıçdaroğlu'nun yargıya talimat verdiğini, İnce'nin ise Kur'an kurslarını kapatacağını söylediğini sebep göstererek, bu iki ismin cumhurbaşkanlık adaylığına itiraz etti

Kılıçdaroğlu ve İnce'nin Adaylığına İtiraz Etti!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin adaylığına yapılan itirazların da reddedildiğini açıklaması sonrası gözler itiraz dilekçelerine çevrilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK'ya yapılan itirazların ayrıntısı ortaya çıktı.

T24'ten Eray Görgülü, itirazı yapan kişinin Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik olduğuna ulaştı.

Çevik tarafından kaleme alınan dilekçelerde şu ifadeler yer alıyor:

"Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı 7'li masa (6+1) desteklediği Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması anayasaya, yasalara, siyasi partiler yasasına aykırı olarak alenen darbeye teşebbüs edip, yargıya talimat vererek terörden hapis olanları serbest bırakacağını, Cumhurbaşkanını 6+1 masanın ittifak liderlerinin yöneteceğini YSK'ya verilen ittifak sözleşmesi ile bildirildi. Anayasa YSK, TCK 309, 311, 312 ve benzeri maddeleri ihlal edeceğini belgelerle delillendiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı iptal edilmelidir.

2023 14 Mayıs'ta seçimde Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce tüm kuran kurslarını kapatacağını söyleyerek anayasa ve yasaları alenen çiğneyerek darbeye teşebbüs edip halkı kin ve nefret ve düşmanlığa sevk etmektedir. Adaylığının iptalini istiyorum."

Recep YAZGANRecep YAZGAN