Fikir
Giriş Tarihi : 23-05-2022 13:36   Güncelleme : 23-05-2022 13:36

Kim bu rektör yardımcısı, belediye başkanı ve kim bu dernek başkanı!

Denge Gazetesi Başyazarı Adnan Bahadır, bugünkü köşe yazısında Samsun’da bir rektör yardımcısının kafayı çekip resim çektirdiğini yazdı.

Kim bu rektör yardımcısı, belediye başkanı ve kim bu dernek başkanı!

Bahadır yazısına, “Yanlışlar o kadar çok ki hangisini söyleyeceğimi de bilemiyorum” başladı ve şöyle devam etti;

KİM BU REKTÖR YARDIMCISI

“İlahiyat kökenli Rektörün yardımcı olarak seçtiği kişinin biri Avukat, biri petrolcü ve tanımadığım biriyle beraber kafayı çekip resmetmelerini mi yazsam, yıllardan beri bunlar dinsiz, çocuklarımızı soyup resmi bayramlarda millete teşhir ediyorlar diyen zihniyet iktidar olunca yarı çıplak piyano sanatçısını getirip resmi bayramlarda törenler yapılmasını mı yazsam, İlçe Belediye Başkanı’nın daha önce ateş püskürdüğü dernek başkanını arabasına koruma gibi alıp, yanına da eşini alarak İstanbul’daki gereksiz tanıtım günlerine giderken çektiği resimleri sosyal medyada paylaştığını mı yazsam, Ebe ve hemşireler gününde Gazi Devlet Hastanesi’nin Anakent Sosyal Tesisleri’nde yaptığı kutlamalarda çalınan Onuncu Yıl Marşını mı yazsam yoksa On Dokuz Mayıs törenlerinde eskiden radikalliği kimseye bırakmayanların Onuncu Yıl Marşını çaldırmalarını mı yazsam.

KİM BU RADİKALCİ

Benim bildiğim Onuncu Yıl Marşı CHP’lilerin, Çırpınırdın Karadeniz Bakıp Türkün Bayrağına Türküsü veya marşı her neyse MHP’lilerin veya ülkücülerin marşı, Fetih Marşı da bizim yani Milli Görüşçülerin marşıydı. Biz “Elde sensin dilde sen gönüldesin kalptesin Fatihin İstanbul’u fethettiği yaştasın” marşıyla büyüdük, aynı şekilde ülkücü camianın film haline getirdiği Çırpınırdın Karadeniz marşı olmazsa olmazlarıydı, CHP veya o çizgide olanların da sembol marşları Onuncu Yıl marşıydı. Şimdi bakıyorum da 19 Mayıs kutlamalarında Onuncu Yıl Marşı Ak Partili bazı Belediye Başkanları’nın kutlama marşı olmuş, törenlerde her tarafı ortada şarkıcılar, türkücüler veya her neyse cirit atıyorlar herkes de halinden memnun. Konuşmaya sıra gelince de imanlı gençlik yetiştirecekler, yok şu vakıf, yok bu vakıf çalışmalarından söz edecekler ama ortada yetişen gençlik, dinden imandan uzak. Bir kısmı deist bir kısmı ateist olmuş sebebi de sanki benim gibi kimse üzerine bir şey almak istemiyor.

KİM BU İLÇE BELEDİYE BAŞKANI

Üzülerek ifade etmek gerekirse daha önce neyi eleştirip ateş püskürdüysek tamamını yapıyoruz, İktidar Partilerinin İl Başkanları Vali gibi davranıyor diye verip veriştiriyorduk, şimdi Devlet törenlerinde İktidar Partisinin il Başkanı Vali beyle beraber millete el sallıyor. Allah aşkına bu doğru bir şey mi, bunu CHP yaptığında yerden yere vuran bizdik şimdi aynısını biz yapıyoruz, Malcolm X “Bir şey başkasına helal size haramsa batıldır” der, bu çok doğru bir söz, dün yerden yere vurduğumuz işleri bugün biz yapıyorsak emin olun yanlış yapıyoruz.

KİM BU DERNEK BAŞKANI

CHP’li Atakum Belediyesi Onucu Yıl Marşını söyler, bu onun en doğal hakkıdır, Allah kulu da çıkıp eleştiremez, tam aksine takdir eder ama AK Partili bir Belediye bunu yaparsa buna aslını inkâr etme veya davasına inanmayan insanların dün söyledikleriyle bugün yaptıklarının tezatı denir, başka bir şey denemez.

Köşe yazıma resim koyma gibi bir adetim olmadığından koymuyorum ama dediklerimle ilgili resimlerin tamamı bende mevcut sizlerle paylaşmadım ama gerekirse haber yapar paylaşırız, herkes aklını başına alsın üç kuruşluk dünya menfaati veya makam, mevki için dün söylediklerini bugün inkar etmesin, adam gibi ya dün söylediklerim yanlıştı, doğrusu şimdi yaptıklarım desin, ya da dün söylediklerinin arkasında dursun, aksini yapmasın.

Kaynak: Denge Gazetesi

Recep YAZGANRecep YAZGAN