Fikir
Giriş Tarihi : 26-12-2019 09:31   Güncelleme : 26-12-2019 09:31

Kod adı “okul parası!” FETÖ bu işin neresinde?

Hatırlarsanız FETÖ’cüler geçmişte Galip Öztürk’e musallat olduklarında “Okul yaptıracaksın” demişlerdi. Galip Öztürk de “Tamam yaptırırım, yer gösterin” deyince de “Hayır, parayı vereceksin, biz yaptırırız” cevabını almıştı.

Kod adı “okul parası!” FETÖ bu işin neresinde?

Anadolu’da ve büyükşehirlerde FETÖ’cüler belki yüzlerce iş adamıyla benzer konuşmaları yaptılar ve çoğunu haraca bağladılar. Direnenlerin de arkalarındaki kamu gücüyle hayatlarını söndürdüler, Galip Öztürk’e yaptıkları gibi.

Bahaneleri hep aynıydı:

Okul parası…

Yurt parası…

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, eski CHP Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’den, yaptırdığı TOGO kulelerini mühürleme “koz”unu kullanarak “Okul parası” istemesi bana FETÖ’nün bu yöntemini hatırlattı.

Sonra her iki tarafın da birbiriyle ilgili ortaya attığı FETÖ iddiaları, hatta delilleri, bu kavganın tam da orta yerinde FETÖ’nün olabileceğini ciddi ciddi ortaya çıkardı.

Çünkü sonuçta Mansur Yavaş bir avukat ve TCK’nın 250. Maddesindeki “Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına bir kimseyi icbar eden (zorlayan) kamu görevlisi” tanımını bilmiyor olması imkânsız.

“Okul parası istedik” diye itirafta bulunan Mansur Yavaş yaptığının 'İrtikap Suçu’na girdiğinin, bu suçu işleyenler için 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına hükmedildiğinin farkında şüphesiz.

Doğrudan doğruya konuya gireyim.

FETÖ, ABB ARACILIĞIYLA AYGÜN’ÜN “EL KOYDUĞU” PARALARI MI TAHSİL ETMEK İSTEDİ?

Tutarı 25 milyon lira olarak belirlenen bu “Okul parası” ile FETÖ’nün Sinan Aygün tarafından el konulduğu iddia edilen malları ya da paraları mı tahsil edilmek istendi?

Önce olayın gelişimine bakalım:

Sinan Aygün hatırlayacaksınız 2014’teki yerel seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini Mansur Yavaş’ı CHP için adaylığa ikna etmekle görevlendirdiğini, bu konuşmayı yapınca Yavaş’ın yerinden fırlayarak “Sen bana bunu nasıl teklif edersin? Benim hayatım yıllarca bunlarla mücadele ile geçti, ben Ülkü Ocakları’ndan geliyorum. Bunu kendime hakaret addediyorum” diye tepki gösterdiğini, ancak Yavaş’ın daha sonra aniden aday olduğunu anlattı. Aygün, Mansur Yavaş’ı adaylığa ikna eden kişilerin de firari FETÖ imamları Ayhan Atalay, Hüseyin Saruhan ve Rahmi Bıyık olduğunu belirtti.

Mansur Yavaş, Sinan Aygün’ün bu çarpıcı iddiasına dişe dokunur bir cevap veremedi ama bir başka FETÖ halkasını ortaya çıkarmak üzere Sinan Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sinan Aygün ne tuhaftır ki FETÖ tarafından Ergenekon davasıyla mağdur edilip bir yıl hapis yattıktan sonra çıkar çıkmaz FETÖ’cü iş adamlarından Ömer Akgül, kardeşi Mehmet Akgül ve Gül Akgül ile Yap Sat İnşaat AŞ adlı şirket kurarak ortak oldu.

SİNAN AYGÜN, FİRARİ FETÖ’CÜLERLE NE ZAMAN ORTAK OLDU?

Ömer Akgül Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki etkisini devreye sokarak ilginç bir tesadüf tam da 15 Temmuz 2016 tarihindeki bir meclis toplantısında TOGO kulelerinin emsalini yükselttirdi ve kendisiyle ailesi dâhil Sinan Aygün’ün kafadan 100 milyon lira daha kazanmasını sağladı. Lâkin o gece, FETÖ’nün darbe girişimi başarısızlığa uğrayınca Ömer Akgül firari oldu, Mehmet Akgül de hisseleri Sinan Aygün’e devretti. Denildiğine göre Aygün yüzde 35’lik hisseyi mahkeme yoluyla 4,5 milyon liraya kapattı.

İşte sözünü ettiğim ilk seçenekten biri bu.

Yani, şimdilerde verilen abuk subuk mahkeme kararlarının da verdiği cesaretle yeniden bitleri kanlanan FETÖ’cülerin etkiledikleri belediye görevlileri vasıtasıyla kaybettikleri malları ve paraları tahsil etme operasyonu.

“OKUL PARASI”YLA BÜTÇEYİ DENKLEŞTİRME OPERASYONU

İkinci seçenek ise CHP-İP-HDP medyasının “Çok başarılı, acayip para tasarruf etti vb.” haberlerle gazladığı Mansur Yavaş’ın yamalı bohça bütçesini denkleştirmek için iş adamlarından para toplama girişimi olabilir. Nitekim Mansur Yavaş kendi açıklamasında Ankara’da 4 bine yakın bu şekilde “sorunlu” inşaat olduğunu belirterek, hepsine cezayı keseceklerini ifade etti. Eh sözünü ettiğimiz 4 bin iş adamıyla da Sinan Aygün ile yaptıkları gibi ilişki kurarlarsa Ankara 4 bine yakın “yeni okul” kazanabilir.

Ama bu işin sonu nereye varabilir o da ayrı...

Fuat UĞUR – Türkiye Gazetesi

adminadmin