Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 19-04-2020 15:07   Güncelleme : 19-04-2020 15:07

Korona sonrası dönem ve yeni bir dünya gerçeği

Allah yeryüzünü gözle görünmeyen çok küçük askerleri ile şekillendirmektedir. 14. Yüzyılda ortaya çıkan “kara ölüm” adı verilen veba salgını, Batı dünyasında çok büyük değişiklikler meydana getirmişti. Feodalitenin çözülmesi ve ücretli sistem bu salgın hastalıktan sonra meydana gelmişti.

Korona sonrası dönem ve yeni bir dünya gerçeği

1918 Yılında yaşanan “İspanyol Nezlesi” ise dünyadaki dengeleri alt üst etmiş Birinci Dünya Savaşının sona ermesine yol açmıştı. 2019’da Çin’de başlayıp bütün dünyaya yayılan Korona virüs salgınında benzer şekilde büyük değişimlere sebep olacağı düşünülüyor.

Bu görüşü teyit eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Allah’ın izniyle Koronavirüs’le savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeğiyle karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle, bir taraftan mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan da salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Gerçekten de salgın esnasında alınan tedbirler gereğince davranış kalıpları büyük oranda değişmiştir. İnsanlar işyerlerinden çalışmak yerine evlerinden çalışmaya başlamış eğitim kurumları bütünüyle terk edilerek internet aracılığı ile evlerden dersler yapılmasına başlanmıştır.

Sosyal, siyasi ve ekonomik alanda da büyük değişimler beklenmektedir. Devletler arasında cereyan eden savaşlar dahi bu sağlık krizinden etkilenmiştir. Zira ortaya çıkan işsizlik ve kademe kademe ilerleyen ekonomik kriz; bir daha eski dünya düzenine dönülmeyeceğini göstermektedir. ABD ve rakibi olan Çin’den başka ülkeler de yarının dünyasında söz sahibi olacaktır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin