Ekonomi
Giriş Tarihi : 31-01-2018 09:04   Güncelleme : 31-01-2018 09:04

KOSGEB Genel Destek Programı Mesleki Yeterlilik Teşvikleri

Genel Destek Programı kapsamında KOBİ’lere 15 farklı konuda destek sağlayan T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), mesleki yeterlilik alanında desteklerini artırdı.

KOSGEB Genel Destek Programı Mesleki Yeterlilik Teşvikleri

Belgelendirme desteğine, nitelikli eleman istihdam desteği ile danışmanlık desteği eklenerek; destek kapsamları genişletildi.

NİTELİKLİ ELEMAN İSTİHDAM DESTEĞİ

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca verilen Seviye 5 ve üzeri serviyelerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip yeni eleman istihdamı için verilen destek, başvuru tarihi itibarıyla son on iki ay içerisinde istihdam edilmemiş ve işletmede tam zamanlı olarak çalışacak elemanlar için sağlanıyor ve aynı anda iki eleman için bu destekten yararlanılabiliyor.

Destek kapsamında istihdam edilecek nitelikli elemanın, başvuru tarihinden önceki son otuz gün içinde istihdam edilmiş olması veya başvurunun kabul edildiği tarihten itibaren en geç kırk beş gün içinde istihdam edilmesi gerekiyor.

Her bir eleman için aylık üst limit 1.500 TL (istihdam edilecek elemanın; şirket sözleşmesi ile şirketin yönetimi ve temsili için görevlendirilmiş olması veya kadın veya başvuru tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almamış olması halinde bu üst limitlere 1.000 TL ilave edilmektedir), destek üst limiti 50.000 TL

DANIŞMANLIK DESTEĞİ

İşletmelerin; 16UY0251-6 KOBİ Danışmanı (Seviye 6) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi bireylerden; Genel Yönetim, AB ve Diğer Uluslararası Kaynaklardan Yararlanmak Üzere Proje Hazırlama, İş Planı Hazırlama, Yatırım, Pazarlama, Üretim, İnsan Kaynakları, Mali İşler ve Finans, Dış Ticaret, Bilgisayar ve Bilgi Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Yeni Teknik ve Teknolojiler, CE Kapsamındaki Ürün Tasarımı Belgelendirmesi ve CE Belgesine Uygun Üretim ile Çevre konu başlıklarında alacakları danışmanlık hizmetlerine destek veriliyor.

Destek üst limiti 22.500 TL

BELGELENDİRME DESTEĞİ

İşletmelerin; TÜRKAK tarafından akredite edilmiş kurum/kuruluşlardan alacakları personel belgelerine ilişkin giderlere destek veriliyor.

Destek üst limiti 30.000 TL

adminadmin