Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-10-2020 06:17   Güncelleme : 08-10-2020 06:17

KÖYTÜR’ün 400'ün Üzerinde İşçisi Devletten Yardım Bekliyor!

İflasına karar verilen KÖYTÜR'de çalışan 400'ün üzerinde çalışan aileleriyle birlikte mağdur oldu. Bulundukları mağduriyetten kurtulmak isteyen işçiler devlete yardım çağrısında bulundu.

KÖYTÜR’ün 400'ün Üzerinde İşçisi Devletten Yardım Bekliyor!

Mahkeme tarafından 30 Eylül tarihinde İflasına karar verilen KÖYTÜR firmasında çalışan 400'ün üzerinde işçi bir araya gelerek içerisinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmak için yetkililerden yardım bekliyor. KÖYTÜR işçileri benzer durumda olan Keskinoğlu firmasına yapılan yardımın kendileri için de yapılması yönünde seslerini duyurmak için toplanarak, "Mağdur durumdayız. Bizlere destek verilmesini istiyoruz. O destek, şimdi değilse ne zaman?" şeklinde tek ses oldular.

 

"DEVLETİMİZ BİZE DE SAHİP ÇIKSIN"

Şirketimizin çalışmaya devam etmesini istiyoruz" diyen KÖYTÜR emektarı işçi, "Bizi destekleyen tüm milletvekillerine, sesimizi duyurmaya çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Biz devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. Birçok arkadaşımız borçlu, içlerinde taksitleri olan kredi ödeyenler var, çocuk okutanlar var. Mağdur durumdayız. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Daha önce benzer şekilde bu hale gelen bir şirkete (Keskinoğlu) sahip çıkıldığı için devletimizin bize de sahip çıkmasını istiyoruz. Bu Kavak'ın, Samsun'un bütün işçilerin sorunu. Üreticilerimiz de aynı şekilde. Burasının mağduriyeti demek 6.000 kişinin sokakta aç kalması demek. Devlet büyüklerimizin bize sahip çıkmasını, yardım etmesini istiyoruz. İşimizi seviyoruz, ekmeğimizin kapanmasını istemiyoruz" dedi.

 

"BU SORUN SAMSUN'UN KARADENİZ'İN SORUNU"

"Ekmeğimizi buradan yiyoruz" diyen başka bir KÖYTÜR çalışanı ise, "Ben 10 yıldır burada çalışanım, eşim de aynı şekilde benimle beraber burada çalışıyor. Biz buraya güvenerek ev aldık, yatırım yaptık. Bizim çok acil devlet desteğine ihtiyacımız var. Ben evime ekmek götüremediğimde devletimizin de bundan sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Çok zor durumdayız. Cumhurbaşkanımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu sadece benim değil, arkadaşlarımın, Kavak'ın, Samsun'un ve Karadeniz Bölgesi'nin de sorunudur. Mağduriyetimiz çok büyük" ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN