Kültür
Giriş Tarihi : 12-06-2017 10:07   Güncelleme : 12-06-2017 10:07

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Ebubekir Kaçan günün birincisi oldu

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda üçüncü haftanın dördüncü gününde Ebubekir Kaçan, Haftanın Finali’ne gitmeye hak kazandı. Güzel okuyuşlarıyla Türkiye’yi mest eden katılımcılar, TRT 1’de her gün 23:40’da yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”yla kalpleri titretiyor.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda  Ebubekir Kaçan günün birincisi oldu

SEYİRCİ PUANI REKOR KIRDI

Erzurum İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Ebubekir Kaçan, Bakara Suresi’nin 203-209’uncu âyetlerini okudu. Henüz 13 yaşında hafız olan ve 16 yaşında olan Ebubekir Kaçan, Osman Eğin hocadan 100, Dr. Mehmet Ali Sarı hocadan 95 ve Halil Necipoğlu hocadan ise 90 puan aldı. Jüriden 285 puan alan Ebubekir Kaçan, seyirci puanında 97 alarak yeni bir rekor kırdı. Toplam 382 puan ile günün birincisi oldu.

Ebubekir Kaçan, İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant hoca ile Haftanın Finali’ne hazırlanacak

GÖNÜLLERİ COŞTURDU

İnfitâr Suresi’ni okuyarak gönülleri coşturan Mehmet Cemiloğlu, Hatay Reyhanlı Yenişehir Mahallesi Camii İmam Hatibi olarak görev yapıyor. Seyirciden 85 puan alan Mehmet Cemiloğlu, Osman Eğin hocadan 90, Dr. Mehmet Ali Sarı hocadan 97 ve Halil Necipoğlu hocadan ise 100 puan alarak toplamda 372 puana ulaştı

İKİZLER BİRLİKTE OKUYARAK BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Eskişehir’den katılan ikizler Talha ve Emre Dürüşken, Kıyâmet Suresi’nin ilk 19 âyetini ve İnşirah Suresi’ni birlikte okuyarak, Türkiye televizyonlarında da bir ilki gerçekleştirdi. Jüriden 273 ve seyirciden 95 alarak toplamda 368 puan ile yarışmayı tamamladı.

Kahramanmaraş Elbistan Uğur Camii İmam Hatibi Yunus Önat, Âl-i İmran Suresi’nin 190-194’üncü âyetlerini okudu. Toplam 360 puana ulaşan Yunus Önat, jüriden 268 ve seyirciden 92 puan aldı.

Diyarbakır’dan katılan Mesut Yürür, Bakara Suresi’nin 152-157’nci âyetlerini tilavet etti. 256 puan aldığı jüri ve 83 puan aldığı seyirci ile birlikte toplamda 339 puana ulaşarak yarışmayı tamamladı

HER GÜN 23:40’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Ramazan ayı boyunca her gün 23:40’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor.

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

Editöre Not:

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI’NDA HER GÜN 5 YARIŞMACI

Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.

BİRİNCİLERİ SELATİN CAMİ İMAMLARI FİNALE HAZIRLIYOR

Gün birinciliği kazanan yarışmacılar, haftanın finaline ve büyük finale her biri ayrı ayrı Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanıyorlar.

Her gün birincisinin Türkiye’nin seçkin hocaları eşliğinde önce Hafta Finali’ne, sonra da Büyük Final’e hazırlayacak. Haftanın finallerine ve büyük finallere katılan her bir yarışmacı, önemli bir tecrübe edinerek yarışmayı tamamlamış olacak.

YARIŞMACIN JÜRİSİ ÖNEMLİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının jürisi alanında seçkin isimlerden oluşuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in yer aldığı jürinin yanında, stüdyodaki seyircilerin oyları da günün birincisini belirliyor.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN

Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.

BÜYÜK FİNAL KADİR GECESİ’NDE

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Büyük Finali, Kadir Gecesi’nde canlı olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Toplamda 7 yarışmacının yarışacağı Büyük Final ile Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma birincisi belirlenecek.

Recep YAZGANRecep YAZGAN