Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-04-2020 13:24   Güncelleme : 28-04-2020 13:24

Libya’nın Kalbi Terhune’de Atıyor

Libya’nın Kalbi Terhune’de Atıyor

Libya için hem fiili hem de kavli dua etmemiz gerekiyor. Kavli dua yani el açıp Allah’a yalvarmak en büyük desteğimizdir. Lakin bunun yanında hiç olmaz ise Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’nın gönderdiği kadar askeri yardım ulaştırmamız da lazımdır. İşte bu da fiili bir duadır. Allah’ın koyduğu sebeplere riayet etmek bir Müslümanın en önemli fiili duasıdır.

İslam dünyasının geleceği Libya ve Suriye’de gelişecek olaylara bağlıdır. Eğer burada İslam düşmanları galip gelirse akacak kan ve gözyaşının haddi hesabı olmaz. Buna karşılık Hafter ve Esed gibi Haçlılara ve Şia’ya esir olmuş diktatörlerin güdümündeki güçler mağlup edilirse Müslümanlar rahata kavuşacak yüzyıllarca Osmanlı idaresinde yaşadıkları gibi huzur ve sükûn içinde kalacaklardır.

Suriye’de ateşkesin sağlanması Doğu Akdeniz ve Libya üzerine odaklanmamıza imkân sağladı. Burada elde edilecek zaferden sonra ne Rusya’nın ne de Batı dünyasının bölgede etkisi kalmayacaktır. İşte 2020 yılının bu ilk yarısında çok önemli gelişmelere tanık oluyoruz.

Trablus’un batısından Tunus sınırına kadar bütün sahil şeridinin ve büyüklü küçüklü yedi şehrin Hafter güçlerinden temizlenmesinden sonra savaşın ağırlığı Terhune’ye kaymıştır. Bu şehir, Hafter güçlerinin lojistik merkezi olup Trablus Uluslararası havaalanı da dâhil olmak üzere Ulusal Mutabakat Hükümetinin kontrolü dışındadır. Her gün Grad füzeleri ile Trablus kenti ve bu şehrin elde kalan tek havaalanı olan Mitiga, Terhune’den gelen füzelerle bombalanmaktadır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN