Sağlık
Giriş Tarihi : 01-05-2018 14:59   Güncelleme : 01-05-2018 14:59

Liposuction

Günümüzde estetik operasyon denildiği zaman akla gelen ilk operasyon liposuction olarak bilinmektedir.

Liposuction

Günümüzde estetik operasyon denildiği zaman akla gelen ilk operasyon liposuction olarak bilinmektedir. İlk olarak aslında söylendiğinizde kilo verme yöntemi gibi görünse de aslında liposuction bir kilo verme yöntemi değildir. Bunu bilmek gerekir. Liposuction belirli bir bölgede yağ birikmesi ve erimemesi sebebiyle alınmasını sağlayan bir estetik operasyondur. Bu kalça bölümünde olabileceği gibi göbek bölümüyle veya yüz bölümü, boyun bölümünde de olabilir. Elbette asıl önemli olan nokta burada bu estetik müdahaleye hazırlanma süreci ve estetik müdahale ile ilgili olarak her şeyi bilmek gerekli değildir. Örneğin hamilelik döneminde ya da emzirme döneminde bu müdahalenin gerçekleştirilmesi gerektiği gibi kalp ve damar hastaları veya şeker hastalığı yaşayan insanların da bu konuda estetik cerrah tam net bir şekilde bilgi alarak bu işlemi gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Liposuction Yapımı Faydaları Nelerdir?

Bu anlamda yapılacak olan estetik müdahale öncesinde aslında hastanın geçmişi ile ilgili olarak da bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Liposuction müdahalesi yapılacağı zaman dirençli yoğun olduğu bölüme öncelikle çeşitli kesikler yapılır. Bu kesikler yapıldıktan sonra ki bu kesiklerin boyutları 1 veya 2 milimetre civarındadır. Bundan sonra çeşitli kanüller ve enjektör vasıtasıyla vakumlanarak içeride bulunan yağ çekimi sağlanır. Sizler için herhangi bir sıkıntı olmadan istenilen sonuçları sunulması sağlanmaktadır.

Liposuction Yaptırırken Bilinmesi Gerekenler

Op. Dr. Nuri Soysal’ın sitesinden aldığımız bilgilere göre Günümüzde artık teknolojinin gelişmesi ile birlikte laser liposuction yöntemi de çok fazla kullanılmaktadır. Bu yöntem sayesinde daha rahat bir biçimde sonuç alınabilmesi gibi bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu yöntemle ilgili de bilgi vermek gerekirse özellikle lazer ile yağların parçalanarak bundan sonra çekilmesi anlamını taşımaktadır. Elbette ki bu operasyondan sonrası yani liposuction operasyonları sonrasında vücutta ayrıca korse takmak veya kontroller gibi bir süreç de başlamaktadır. Bu anlamda zaten müdahaleyi yapan estetik cerrah, sizlere gerekli bilgileri sunacaktır. Bu sayede çok daha sağlıklı şekilde işlemlerin yapılması sağlanmış olacaktır. Bu konuda sizlerin de en önemli bilmeniz gereken noktaların başında liposuction yönteminde çok dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekliliğidir. Böylece tam anlamıyla net sonuçların alınması da sağlanmış olacaktır.

adminadmin