Fikir
Giriş Tarihi : 21-12-2020 10:40   Güncelleme : 21-12-2020 10:40

Logo Deyip Geçme

Yüz yıllardan beri logolar, amblemler, işaretler belli gücün, tarafın, simgesi olmuş karşı taraflara hep biz bu logonun, amblemin, işaretin altında biriz, gücüz, bizim işaretlerimizi kabul etmeyenler bizden değildir anlamında hareket etmişlerdir. Günümüzde de bu böyle devam etmektedir. İşte onlardan biri İzmir ilimizde yaşanmaktadır.

Logo Deyip Geçme

İzmir’imizde maalesef belediyeler Hdp logosu kullanmakta bir sıkıntı görmüyor. Karşıyaka Belediyesi'nin Kent A.Ş restoranı için kullandığı logonun hdp logosu benzerliği dikkat çekti. Bu logoyu savunan zihniyetlere açık cevabımızdır.

Kardeşim simgesi aynı rengi aynı olan logo da neyi savunuyorsun bal gibi hdp seviciliği işte.

2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen İEF, 28 Ağustos - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenen logoda aynı benzer logoydu, ben o tarihte aşağıdaki yazımı yazmıştım. Şimdi gelen 2015 yılında yazdığım o yazımı dikkatlice okuyalım.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen İEF, 28 Ağustos - 6 Eylül 2015 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek. Ancak fuar için hazırlanan Logo ise beni ŞOKE etti.

Bunlar bir el tarafından bilinçli olarak mı çiziliyor acaba?

Fuarın logosu HDP’nin logosunun nerdeyse aynısı. Belli bir zümre  kendi sempatizanı oldukları partinin simgesini,  İZMİR halkının bilinçaltına yerleştirmeye çalışmaktadır.  Halka mal olmuş; kardeşlik, birleştirici etkinliği olan FUAR'ın bu tip siyası simgelerle  amacından uzaklaşmasına elbette tepki göstereceğiz.

İzmir’de yaşayan biri olarak; bunu görmezden gelemezdim. Buradan logoyu çizen ve çizdiren yöneticilere sesleniyorum, bizleri uyaran ayetlere ve hadislere dikkat edelim,bu tip yanlışları örnek almayalım...

 

YAHUDİER EVLERİNİN ETRAFINA GARGAD AĞACI DİKİYOR

Gargad ağacının Yahudilerin milli ağacı olmasında, bu ağacın onları koruyacağı inancı vardır… Bu inanç, Hz. İsa (as) ve askerlerinin, nereye saklanırlarsa saklasınlar bütün Yahudileri bulup öldüreceği; ancak bu ağacın dile gelmeyerek onları koruyacağı düşüncesinin eseri… Öyle ki, dönemin eski İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Perez’in bir röportajında, mülakatı yapan muhabirin her yerde gördüğü bu ağacı sorması üzerine şu cevabı vermiştir:

“Bu bizim ağacımız, bizi koruyacak ağaçtır. Müslümanlar bizi öldürmek isteyecekler ve biz bu ağaca saklanacağız.”

Duydukları karşısında; hayretini gizleyemeyen gazeteci sorar; “Madem öyle niçin onlarla sürekli savaşıyorsunuz?”

Perez’in cevabı şudur: “Biz, bize vaat edilen için çalışıyoruz!”

İlginç değil mi? Yenileceklerini bildikleri halde, inançları gereği neyse onu yapıyorlar. İslam’ın üstünlüğü konusunu açıklarken, birileri, “Madem İslam üstün niçin Müslümanlar hep gerideler?” diye sorarsa; verilecek cevap basittir…

İslam seksiz şüphesiz üstündür… Bugün Müslümanların geri olmalarının sebebi İslam değil, bilakis İslamsızlıktır.

Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. (Maide,51)

Zalimlere en ufak bir meyil göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. (Hûd, 113.)

Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur. (Bakara, 120)

 

Şimdi bu logoları güzelcene inceleyiniz ve bir karara varınız. Gargat ağacı, hdp logosu, izfaş logosu, garden logosu, takdir İzmir halkımızındır. Vatanına bayrağına sahip çıkan, gerçek Atatürk’çü İzmir halkının bunları görmezden gelmeyeceğini umarak, bir İzmirli olarak asli görevimi yaptığıma sizleri uyardığıma inanarak gönül rahatlığı içinde olduğumu biliniz yeter. İzmir halkına sevgiler, saygılarımla..

Murat Gülşan

Recep YAZGANRecep YAZGAN